Google AdWords Handelsmerk bescherming

Google AdWords advertenties op merknaam

U kunt uw eigen handelsmerk beschermen bij AdWords. U voorkomt daarmee dat andere adverteerders (concurrenten) op uw handelsmerk adverteren:

  • als zoekwoord of,
  • gebruiken in hun advertentieteksten.

Het Google beleid inzake handelsmerken is gericht op het bevorderen van een positieve gebruikerservaring die relevante en effectieve advertenties omvat. Onlangs is dit beleid door Google herzien en is er vooral op gericht om gebruikers meer keuze te bieden. Voorheen was het per definitie mogelijk om een handelsmerk te beschermen, echter dat is tegenwoordig lastiger.

Belangrijke update dd. 4 augustus 2010

Vandaag heeft Google in een persbericht laten weten dat zij de mogelijkheid om het blokkeren van het gebruik van een zoekwoord met handelsmerk (bv. Dell, Auping, Apple etc.) afschaffen. Het blijft is sommige gevallen mogelijk om het gebruik van een handelsmerk in advertentieteksten te blokkeren.

Als u het gebruik van uw handelsmerken in advertentieteksten door Google wilt laten onderzoeken, dan kan dat. Wanneer u een handelsmerkklacht wilt indienen, dient u een online formulier in het Engels in te vullen.

Toestemming aanvragen om op een merknaam te adverteren bij AdWords

Volgens het beleid van Google mag u het handelsmerk alleen gebruiken in uw advertentie als u hiervoor rechtstreeks toestemming heeft verkregen van de eigenaar van het handelsmerk. U kunt de eigenaar van het handelsmerk vragen het online toestemmingsformulier in te vullen. Google kan alleen formulieren verwerken die in het Engels zijn ingevuld.

Meer informatie of hulp is, meestal kosteloos, op aanvraag beschikbaar bij S&D Interactive Media. Vermeld u svp “handelsmerk beschermen” bij uw verzoek.

Advies over de mogelijkheden van Google AdWords?

Wilt u weten wat Google AdWords voor u kan betekenen, neem dan contact op voor een afspraak, offerte op maat, of een kosteloos adviesgesprek over de mogelijkheden en te verwachten resultaten.

Direct contact opnemen

Google PartnerDDMA Lidmaatschap