Let op: “S&D Media” facturen niet afkomstig van “SDIM”

HomeBerichtenLet op: “S&D Media” facturen niet afkomstig van “SDIM”
Geplaatst 24 december 2011 - Geschreven door: Jan Dirkzwager

Wellicht leest u dit artikel naar aanleiding van een factuur die u hebt ontvangen van een bedrijf genaamd “S&D Media”. Aangezien deze bedrijfsnaam lijkt op de onze kan er mogelijk verwarring ontstaan.

SDIM is niet S&D Media

Graag willen we beginnen met het melden dat wij geen enkele affiliatie hebben met dit bedrijf, op welke manier dan ook. Sterker nog, ook wij zijn hier van geschrokken.

Hoe herkent u SDIM facturen

SDIM te Haarlem stuurt facturen altijd per email (of alleen op uitdrukkelijk verzoek per post)

Tevens worden e-mails van SDIM vanuit een emailadres eindigend op …. @sdim.nl verstuurd, nooit via een gratis @gmail of Hotmail adres. U kunt altijd corresponderen over onze facturen via het emailadres debiteurenbeheer@sdim.nl en wij zijn tijdens kantoortijden bereikbaar via het algemene nummer: 023-7114401

Hoe herkent u S&D Media facturen

Op 20 december 2011 ontvingen wij een melding van een oplettende organisatie over een ontvangen factuur van S&D Media te Amsterdam. Het KvK nummer van dit bedrijf lijkt niet te bestaan en er wordt een Gmail-adres genoemd voor correspondentie.

Nogmaals: deze facturen worden dus niet door SDIM verzonden. Dit is de eerste keer is dat we hiermee worden geconfronteerd en derhalve kunnen we helaas nog niet meer melden dat dit.

Wanneer verstuurd

We hebben inmiddels geconstateerd dat het aantal zoekopdrachten in Google op “S&D Media” sinds eind november 2011 flink is toegenomen en dat doet vermoeden dat dit bedrijf per deze datum (weer?) een ronde facturen heeft verstuurd.

Om juridische redenen geven we hier geen advies over de te nemen actie of vervolgtraject. We raden uiteraard altijd aan om grondig uit te zoeken waar een facuur van afkomstig is en of deze terecht is.

Onlangs werd in de media ook aandacht besteedt aan een bedrijf genaamd SND Media. Hier vindt u een artikel over SND Media van RTVNoord. Mogelijk betreft dit hetzelfde bedrijf als S&D Media.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

4 Comments

  • Ook wij hebben een spookfactuur ontvangen. Wij hebben deze gearchiveerd en doen er verder niets mee.
   Het ging over een vermelding in de gemeentegids. Deze zijn voor sportverenigingen gratis, tevens wordt deze gids samengesteld door: Lokaal Totaal te Eindhoven.
   Wij wachten een reactie van S&D Media af.

   • Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde advies als eerder: als u zeker weet dat het een spookfactuur betreft zou ik deze simpelweg niet betalen en afwachten.

 • Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.