Shopping-campagne optimalisatie voor mobiel: de basisprincipes

HomeBerichtenShopping-campagne optimalisatie voor mobiel: de basisprincipes
Geplaatst 15 april 2019 - Geschreven door: Arjen van den Berge

Het is geen geheim meer dat mobiele apparaten een belangrijke plek in het dagelijks leven van de consument veroverd hebben. Mobiele apparatuur wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt voor inspiratie en het zoeken van informatie, maar óók voor aankopen. Een goede mobiele shopping-campagne is dus een must voor adverteerders die betere resultaten willen bereiken en méér mobiele verkopen willen genereren. De basisprincipes voor een goede mobiele shopping-campagne bestaan uit 4 onderdelen. Gebruik deze principes als basis bij optimalisatie van uw mobiele shopping campagne:

1. Een gebruiksvriendelijke mobiele winkelervaring

 • Gebruik responsieve landingspagina’s die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten: dit zorgt voor een goede visuele weergave van de website.
 • Zorg voor een snelle laadtijd: uit onderzoek is gebleken dat mobiele gebruikers een snelle laadtijd als essentieel ervaren voor een goede gebruikerservaring.
 • Pop-ups dienen uitgesloten te worden: dit zorgt voor irritatie voordat bezoekers de landingspagina bereiken.

2. Versla de mobiele concurrentie

 • Creëer unieke mobiele advertenties: onderscheidend vermogen is belangrijk omdat gebruikers alle content op kleine schermen zien. Door bijvoorbeeld promoties toe te voegen maakt u de advertenties aantrekkelijker.
 • Optimaliseer biedingen en kies voor de juiste biedingsstrategie: Naast de handmatige biedstrategie is het mogelijk om automatische biedstrategieën te gebruiken. Dit kan met Google’s slimme Shopping-campagnes. Dit kan ook met de ‘normale’ Shopping campagnes, mits je conversievolume toereikend is.
 • Online to offline: stuur mobiele gebruikers naar uw fysieke winkel door bijvoorbeeld de actuele winkelvoorraad te tonen.

3. Evaluatie van de mobiele campagnes

 • Maak gebruik van het prestatierapport om de prestaties van uw campagnes te beoordelen. Gebruik de functie ‘segmenten’ voor meer inzicht in prestaties.
 • Benchmarking: vergelijk de prestaties van uw ads door metrics te vergelijken met concurrenten. Dit kan door de juiste kolommensets te activeren, bijvoorbeeld: ‘klikaandeel’ en ‘vertoningspercentage’.
 • Analyseer attributie van uw ads via verschillende apparaten: een handig hulpmiddel voor analyse is ‘toeschrijvingsrapporten’. Dit rapport weergeeft de paden die de gebruiker heeft doorlopen zodra een conversie is voltooid.
 • Koppel Ads en Analytics: analyseer het gedrag van mobiele klanten en gebruik deze data startpunt van uw optimalisaties.

4. Test uw eigen website en volg mobiele trends

 • Test regelmatig zelf uw eigen website op uw mobiel en doe een testaankoop. Hiermee ervaart u zelf het aankoopproces en is het mogelijk verbeterpunten te achterhalen.
 • Blijf up-to-date en doe regelmatig onderzoek naar de laatste trends op het gebied van mobile advertising. Ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en de mogelijkheden worden steeds breder.

Ontvangt u graag persoonlijk advies over hoe u een succesvolle shopping-campagne opzet én optimaliseert voor mobiel? Neem dan contact op, wij voorzien u graag van advies!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.