Google plus

Google Plus (Google+) is hét sociale netwerk van Google waarmee ze willen concurreren met onder andere Facebook, LinkedIn en Twitter. Google lanceerde Google+ in 2011 en sindsdien hebben er meer dan 500 miljoen mensen zich aangemeld. Google+ biedt diverse functionaliteiten die hieronder verder worden toegelicht.

Kringen

U kunt via Google+ zelf berichten plaatsen en gebruikers volgen om de berichten van die gebruikers in de updates te zien. Wanneer u iemand volgt op Google+ wordt diegene toegevoegd aan de kring Volgen. Daarnaast kunt u zelf ook kringen aanmaken voor bijvoorbeeld familie of vrienden. De berichten die u deelt in deze kring kunnen alleen worden bekeken door gebruikers van de kring. Hierdoor kunt u zelf kiezen met welke kringen u een update deelt in plaats van het openbaar delen van elke update. U voegt een kring toe in het navigatiemenu onder mensen>volgen>nieuwe kring>maken.

Collecties

Om gemakkelijk berichten te vinden die u en wellicht andere willen zien in Google+ kunt u collecties aanmaken. U kunt collecties maken die iedereen kan zien, bijvoorbeeld collecties voor sport, recepten of andere interesses. Daarnaast kunt collecties maken voor bepaalde mensen met bijvoorbeeld persoonlijke foto’s en updates. Slechts één persoon maakt en beheert een collectie en alleen die persoon kan iets in die collectie plaatsen. Gebruikers kunnen, indien u een collectie heeft aangemaakt die iedereen kan zien, collecties volgen om te zien wat u deelt. U maakt een collectie door in het navigatiemenu naar collecties>van jou>een collectie maken te gaan.

Communities

Communities bieden de mogelijkheid om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten. Communities kunnen meer dan één eigenaar en moderator hebben, daarnaast kunnen andere mensen lid worden van een community. Wanneer u lid wordt van een community kunt u hierin updates zien van anderen, reageren op berichten van anderen maar ook zelf berichten delen zodat andere leden deze kunnen zien. U kunt lid van een community worden door te zoeken naar een onderwerp binnen uw interesses. Daarnaast kunt u lid worden van aanbevolen communities via het navigatiemenu communities>aanbevolen>lid worden.

Voordeel Google Plus voor bedrijven

Volgens één van de meest betrouwbare autoriteiten, als het over SEO gaat, beïnvloeden posts op Google+ de rankings in de zoekresultaten van Google. Dit heeft twee redenen; een artikel op Google+ wordt veel sneller geïndexeerd omdat Google snel nieuwe dingen wil ontdekken en indexeren. Daarnaast zijn links die op Google+ gedeeld worden follow-links, deze links geven linkwaarde door. Let op; als u eerder het dashboard voor Google+ pagina’s heeft gebruikt om uw bedrijfsinformatie te beheren, is uw account automatisch bijgewerkt naar Google Mijn Bedrijf.

Vragen over Google plus?

Eden Koopman

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.