Bing Shopping Campagnes

Nog niet uitgerold in Nederland maar wel al in de het Verenigd Koninkrijk: Bing Shopping. Oftewel de productadvertenties die u kent van Google zullen in vergelijkbare vorm te zien zijn binnen de zoekresultaten van Bing. Bing Shopping werkt hetzelfde als Google Shopping, als een soort vergelijkingsplatform dus. U zoekt binnen Bing op een specifieke schoen die u wilt kopen en prompt verschijnen er bovenin de zoekresultaten productadvertenties van deze schoen van verschillende aanbieders. U kunt gelijk de prijzen en voorwaarden van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en een keuze maken voor de aanbieder waar u de schoen (waarschijnlijk) wilt gaan kopen.

Bing en Google

Dat Bing een eigen shopping kanaal heeft is natuurlijk geen verrassing. De functionaliteiten die Google AdWords aanbiedt worden vaak kort na lancering ook in Bing geïntroduceerd. Daarmee wordt het overzetten van campagnes uit Google AdWords een stuk eenvoudiger gemaakt. In dat opzicht heeft de komst van Bing Shopping relatief lang op zich laten wachten. Uiteindelijk draagt het natuurlijk bij aan de marktpositie die Bing heeft.

Hoe werkt Bing Shopping?

Gezien de groei in marktaandeel die Bing als zoekmachine heeft gemaakt in het afgelopen jaren zal Bing Shopping een uitstekende aanvulling zijn voor (e-commerce)adverteerders op hun totale online marketingmix. Aangezien het platform qua look and feel vergelijkbaar is met Google Shopping is de kans groot dat het ook een goed performance kanaal zal zijn voor uw website.

Qua opzet zal Bing Shopping niet veel verschillen van Google Shopping. Ook Bing werkt met een Merchant Center en een xml-productfeed (en dus een goede productdatabase) zal een belangrijke basis vormen voor de campagne set-up. Bing Shopping zal naast een aanvulling op uw Bing Ads campagne ook vooral een extra feedmarketing kanaal worden dat u naast bijvoorbeeld Beslist, Admarkt, Google Shopping en Kieskeurig kunt inzetten.

S&D Interactive Media kan uitstekend helpen bij het optimaal inzetten van Shopping for Bing. Niet alleen bij het inrichten van uw campagne maar bijvoorbeeld ook bij de optimalisatie van uw productfeed zodat deze gekoppeld kan worden aan het Bing Merchant Center. Neem daarom contact met ons op als u meer wilt weten of aan de slag wilt met Bing Shopping.

Vragen over Bing Shopping Campagnes?

Annette Dirkzwager

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.