Wat is een noindex tag?

Een no index tag is een meta tag die zoekmachines vertelt om bepaalde pagina’s niet op te nemen in hun index. Dit kan handig zijn voor pagina’s met inhoud die zou afleiden van de belangrijkste focus van uw website. Als je bijvoorbeeld een testomgeving hebt of filterpagina’s hebt waarvan u absoluut niet wilt dat deze in de zoekresultaten weergeven worden, kunt u een no index tag gebruiken.

HomeHelpcentrumBegrippenlijstWat is een noindex tag?

Hoe ziet een no index tag er uit? 

Een no index tag wordt aangebracht in het head-element van uw website. Als u bijvoorbeeld wilt dat Google een pagina niet opneemt, kunt u onderstaande code gebruiken:

<meta name=”robots” content=”noindex”>

Noindex of robots.txt?

Noindex tags zijn een veilige manier om content die u niet wilt laten indexeren te blokkeren. Maar dit kan ook via een ‘disallow’ regel in het robots.txt bestand. Het grote verschil is dat de noindex tag aangeeft dat een pagina niet geïndexeerd mag worden (zodat deze niet opgenomen wordt in de zoekresultaten, maar kan wel bekeken worden door de zoekmachine), maar een disallow regel via het robots.txt bestand zorgt ervoor dat de pagina volledig onbereikbaar is voor de zoekmachines.

Sluit dus nooit een pagina zowel via het robots.txt bestand als een noindex tag uit. Dit zorgt er namelijk voor dat zoekmachines de noindex tag niet zien en dus ook niet kunnen weten dat deze niet geïndexeerd dient te worden.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.