SEO Set-up: de basis leggen voor optimale vindbaarheid

Een topranking in Google is niet zomaar geregeld. Sommigen beweren dat zoekmachine-optimalisatie gemakkelijk geregeld is, echter de experts weten beter. Met de SEO set-up legt SDIM het fundament waarmee uw website straks vindbaar wordt en blijft.

seo-google

SEO meten en weten

In de startfase houdt SDIM zich samen met u bezig met de sleutelvraag: waar zit u nu, en waar wilt u naartoe? Dit valt uiteen in twee taken. Ten eerste zal SDIM moeten analyseren wat de actuele prestaties zijn van uw website en waar uw kansen en doelen kunnen liggen. De tweede taak omvat het in kaart brengen van de drie belangrijkste bouwstenen van SEO: techniek, content en autoriteit.

  • Doelen en nulmeting: bepalen van de huidige SEO prestaties van uw website en de doelstellingen van het SEO-traject
  • SEO Pijlers: analyse van de techniek, content en autoriteit van uw website en opstellen van een actieplan

SEO-nulmeting: uw vertrek- en eindpunt

Het is essentieel om vooraf te bepalen wat de zoekmachine-optimalisatie moet bereiken. Wat is uw doel? SDIM gaat met u in overleg en voert een zogenaamde SEO-nulmeting uit. Deze nulmeting licht uw website door op het gebied van vindbaarheid, bezoek en prestaties. Niet alleen uw zwakke en sterke punten worden zo duidelijk, de nulmeting laat tevens zien waar uw kansen en mogelijkheden liggen – in het licht van uw doelstellingen.

De drie SEO-pijlers: uw bouwstenen

Zoekmachine-optimalisatie is feitelijk een vaag begrip, want hoe en wat moet u nou precies optimaliseren om hoger in Google te komen en uw doelen te bereiken? Wanhoop niet: u heeft drie elementaire bouwstenen tot uw beschikking die van invloed zijn op de positie van uw website in de zoekmachines. SDIM analyseert in de set-upfase de huidige toestand van deze bouwstenen en bouwt in de structurele fase samen met u voort op de drie pijlers:

  • techniek: analyse van de technische status van uw website, inclusief verbeterpunten actieplan
  • content: analyse van de content van uw website inclusief zoekwoordenonderzoek en het (deels) schrijven van nieuwe content
  • autoriteit: analyse op basis van concurrentie inclusief actieplan

Is de basis gelegd dan begint het echte werk en kunt u gaan bouwen aan structurele vindbaarheid

Vragen over De SEO basis leggen?

Thijs Kuijeren, van

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.