Google I/O: De Highlights

HomeBerichtenGoogle I/O: De Highlights
Geplaatst 17 mei 2013 - Geschreven door: Andrei Buyevich

Deze week vond het Google I/O congres plaats in San Francisco. De I/O (wat staat voor input/output) is een developerscongres waarbij de zoekgigant veel nieuwe diensten en updates aankondigd waar de complete tech-wereld van kon smullen.

Lees hier de belangrijkste aankondigingen met een aantal handige links:

Google maps krijgt make-over

Google’s kaart- en routedienst is flink onder handen genomen. De dienst, die nog weinig serieuze concurrentie te duchten heeft, wordt op de volgende punten aangepast en uitgebreid:

  • De complete interface gaat op de schop: geen menubalk meer, maar de kaart zelf wordt de gebruikersinterface;
  • Google gaat 3D-beelden integreren in de dienst, die in-browser te bekijken zijn;
  • Het plannen van routes wordt makkelijker: 9292 watch out!;
  • De interface wordt gepersonaliseerd op basis van je voorkeuren en gegevens uit je Google+ account;
  • Google haalt een nat pak en indexeert oceaan rif in maps.

Naar verwachting gaat de nieuwe versie van Google Maps deze zomer live. Zie ook de hands-on verslagen van mashable en nu.nl.

Google’s aanval op Whatsapp, Skype en Spotify

Whatsapp, Skype en Spotify. Alledrie zijn ze ooit weleens genoemd als overnamekandidaat, het kwam er alleen nooit van. Inmiddels heeft Google voor alle 3 de diensten een concurrerende variant beschikbaar of aangekondigd:

  • De aanval op Whatsapp en Skype wordt ingezet onder de bestaande Hangout-paraplu. De eerste screenshot van de minichat-versie lijkt wel heel erg op de huidige interface van Whatsapp. Beter goed gejat..?
  • Als uitdager van Spotify heeft Google Play Music all Access gelanceerd in Amerika. Het concept is vrijwel hetzelfde: voor $9,99 per maand onbeperkt muziek streamen op verschillende apparaten.  Het is nog niet zeker of deze dienst wereldwijd uitgerold gaat worden.

Google Search – Spraakgestuurd zoeken & Google Now

Google gaat de mogelijkheid om spraakgestuurd te zoeken verder uitbreiden. Sinds 2011 ondersteunt Chrome al microfoon-input voor de Google zoekbalk, maar de volgende stap lijkt te worden gezet. De magische woorden “OK Google, <je vraag/opdracht hier>” zullen ons toetsenbord een rustmoment moeten gaan geven. Lees meer over deze feature in deze post op theverge (engels).

Google Now wordt uitgebreid met informatie over bijvoorbeeld openbaar vervoer-tijden, aandelen, films, televisieprogramma’s, videospellen en het weer.

Wij zijn erg benieuwd naar de samenwerking van deze twee diensten. Ok Google, waar blijft het zomerse weer in Nederland?

Project Glass – De ontwikkelingen

Voor de Glass-bril van Google, die vorig jaar op hetzelfde congres werd aangekondigd, zijn de eerste prototypes getoond. Google is nog veel aan het testen is met verschillende modellen en mogelijkheden. Duidelijk is dat de bril gaat worden aangestuurd via een touchpad aan de zijkant en via spraakbesturing. Hoofdbewegingen en een apart touchpad  op het glaswerk zijn daarmee afgeschaft. De lancering van Google Glass staat gepland voor voorjaar 2014.

Handige links met meer informatie:

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.