Nieuw: WordPress 5.5 update en de voordelen voor uw website!

WordPress heeft recent een grote update uitgerold met 450 verbeteringen en nieuwe functionaliteiten! SDIM neemt een aantal belangrijke verbeteringen met u door.

 

HomeBerichtenNieuw: WordPress 5.5 update en de voordelen voor uw website!
Geplaatst 12 augustus 2020 - Geschreven door: Dennis Boogaard

Automatische theme en plugin updates

Een van de nieuwe functionaliteiten van WordPress is dat het automatisch uw thema’s en plugin update. Door uw website constant up to date te houden, zorgt u er voor dat u altijd beveiligd bent tegen aanvallen van buitenaf. Heeft u een grote website waarbij u veel plugins gebruikt? Bespreek dan met uw webbouwer of automatische updates mogelijk zijn.

Lazy loading

Lazy loading, u heeft er ongetwijfeld wel eens over gehoord. Het is een belangrijk aspect als u uw website snelheid wilt optimaliseren. Lazy Loading zorgt ervoor dat uw website sneller laadt doordat de content niet voor de gehele webpagina tegelijk geladen wordt zodra een bezoeker op de pagina terecht komt. 

Pas als de bezoeker naar beneden scrollt en de afbeeldingen in beeld komen, dan worden de afbeeldingen en video’s geladen zodat de bezoeker nog steeds dezelfde ervaring op uw website heeft, alleen dan sneller! Een snelle website op zowel mobiel als desktop is niet alleen goed voor de gebruikservaring maar ook voor uw online vindbaarheid. 

Er zijn al vele plugins die de functie hebben om lazy loading in te schakelen, maar nu kan WordPress dat uit zichzelf regelen. Ook bij deze functie is het belangrijk om met uw webbouwer te overleggen of u gebruikt maakt van lazy loading door WordPress zelf of door een externe plugin. 

XML sitemaps

Een XML sitemap is een overzicht van de belangrijkste pagina’s van uw website waarvan u zeker wilt dat de zoekmachine deze bekijkt, crawlt en indexeert. Daarnaast is het een goede manier om nieuwe pagina’s onder de aandacht van de zoekmachine te brengen, deze hoeft de nieuwe pagina niet meer zelf te ontdekken. Dit heeft een positieve invloed op uw organische vindbaarheid.

Wederom zijn voor de XML sitemaps vele externe plugins, het is daarom belangrijk om bij uw SEO specialist of webbouwer na te gaan of uw website al een XML sitemap heeft en of er voordelen zijn om deze door WordPress zelf te laten opstellen of dat de huidige sitemap voldoet.

Gemakkelijker afbeeldingen aanpassen

Eerder kon u altijd uw afbeeldingen al aanpassen, maar dan ging dit in WordPress via de Mediabibliotheek. De nieuwe functie maakt het mogelijk om afbeeldingen inline aan te passen. Zo kunt u de afbeeldingen op de pagina plakken en ter plekke bijsnijden, roteren, van grootte veranderen of inzoomen. Gebruikt u veel afbeeldingen op uw website? Dan gaat deze nieuwe functie u veel tijd besparen!

Betere content preview

Het is fijn als u tijdens het opstellen of aanpassen van uw pagina kunt bekijken hoe deze er op de live website uit ziet, zonder de pagina al te publiceren. Deze functie had WordPress altijd al, maar met de nieuwe update kun je ook bekijken hoe de aanpassingen er uit zien op andere schermgroottes, zoals op mobiel en tablets. 

Al jarenlang is er een stijgende lijn in mobiel verkeer, daarom is het belangrijker dan ooit dat u zorgt dat uw mobiele website op orde is. Doordat u nu direct kan zien hoe een aanpassing op een mobiel apparaat er uit gaat zien, zorgt u er voor dat de gebruikservaring hier net zo goed is als op desktop. Zo maakt u uw content toegankelijk voor iedere gebruiker, via elk apparaat. 

Tijd om aan de slag te gaan!

Een aantal functionaliteiten uit deze update kunnen uw huidige plugins vervangen. Over het algemeen is het gebruik van minder plugins beter voor uw website snelheid. Maar het is niet verstandig om zomaar plugins te verwijderen. Bespreek altijd met uw SEO specialist of webbouwer welke stappen u kunt ondernemen aan de hand van deze update. 

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies over uw website? Neem dan contact op met SDIM, wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.