Instagram test contactknop

HomeBerichtenInstagram test contactknop
Geplaatst 17 mei 2016 - Geschreven door: Bas van Poorten

Instagram heeft recent een nieuwe contactknop gelanceerd waarmee gebruikers een gesprek met een bedrijf kunnen starten. En dat biedt mogelijkheden voor adverteerders aangezien het hen in de gelegenheid stelt om nog gemakkelijker met hun doelgroep via dit social media kanaal in contact te komen. In deze blog licht ik de belangrijkste highlights van de nieuwe functionaliteit voor u toe.

Contact via Instagram

Zodra een Instagramgebruiker de nieuwe contactknop indrukt krijgt hij twee opties getoond:

  1. E-mailInstagram contactknop
  2. Get Directions

Via de e-mailknop kan de gebruiker vervolgens, – jawel- een e-mail sturen naar de betreffende adverteerder. De ‘Get Directions’ functionaliteit die is gekoppeld aan Google Maps kan met name voor kleinere bedrijven die vooral regionaal adverteren interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kledingzaak die heel gericht lokaal aan het targetten is. Met behulp van deze knop kan men nog gemakkelijker consumenten richting de winkel sturen.

Testversie

De contactknop wordt op dit moment door Instagram nog uitgebreid getest en is daarom nog niet voor alle gebruikers en adverteerders zichtbaar. Afhankelijk van de resultaten zal Instagram in de aankomende maanden de functie voor alle bedrijven/adverteerders beschikbaar stellen. Zodra dit gebeurt zullen wij u hier uiteraard over informeren.

Vraag over adverteren op Instagram?

Heeft u in de tussentijd een vraag over het opzetten van een Instagramcampagne? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze social media specialisten. Zij helpen u graag op weg.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.