[VIDEO] Hoe zet u full funnel advertising in via Facebook?

Hoe kan u in elke fase van de marketing funnel uw doelgroep bereiken? Juist, via Facebook kan het. In dit artikel wordt uitgelegd wat Facebook advertising is, welke voordelen het biedt en wat de best practices zijn. 

HomeBerichten[VIDEO] Hoe zet u full funnel advertising in via Facebook?
Geplaatst 9 november 2020 - Geschreven door: Tim Melief

Wat is een full funnel strategie eigenlijk?

In een full funnel strategie is een merk in elke fase die de klant doorloopt zichtbaar. Hiermee vergroot u de kans om potentiële klanten aan uw merk te binden en uiteindelijk over te laten gaan tot een conversie.

Facebook verdeelt de funnel in drie fases; bekendheid, overweging en conversie. In elk van deze fases biedt Facebook verschillende campagnetypes aan die aansluiten bij de doelstelling van de adverteerder. Zo kan er per campagne een doelstelling geformuleerd worden die aansluit bij de optimalisatie van het campagnetype.

Zoals aangegeven zijn er dus meerdere doelstellingen die u aan een campagne kan meegeven. Zo zijn er in de bekendheid fase de opties merkbekendheid of bereik. In de overwegingsfase kan er gekozen worden tussen een campagne gericht op verkeer, betrokkenheid, app installaties, videoweergaven of het genereren van leads. Als laatste kan er in de conversie fase een keuze gemaakt worden tussen conversies, verkopen uit productcatalogus of winkelbezoeken.

campagnedoelstelling facebook

Waarom starten met Facebook advertising?

Uit onderzoek blijkt dat pas na minimaal 3 contactmomenten, de boodschap van een advertentie echt zal blijven hangen. Door middel van een full funnel strategie zorgt u ervoor dat mensen die geïnteresseerd zijn, steeds een advertentie zullen zien die past bij de fase waarin de potentiële gebruiker zich bevindt. Via deze weg maakt u als merk de meeste kans om uiteindelijk een conversie te behalen en begeleidt u de potentiële koper in het proces.

Best practices

  • Voor een full funnel Facebook campagne heeft u een Facebook advertentieaccount nodig en is het sterk aanbevolen om een Facebook pixel op uw website te hebben. Hiermee kan u het gedrag van bezoekers op uw website tracken binnen Facebook. 
  • Maak per fase een campagne aan en zorg dat u een duidelijke doelstelling heeft die aansluit bij één van de campagnetypes. We nemen als voorbeeld een bekendheid campagne gericht op bereik. In deze opzet kan uw doelstelling dus zijn om 100.000 personen te bereiken, binnen één maand, met een budget van €5,- per dag.
  • Gebruik remarketing doelgroepen om de full funnel strategie succesvol te maken. Facebook biedt adverteerders verschillende mogelijkheden om gebruikers te retargeten, denk aan remarketing doelgroepen op basis van websiteverkeer, leadformulieren, video’s etc. Deze doelgroepen kunnen worden gebruikt om potentiële klanten in te delen op basis van interesse in uw product of dienst. Adverteerders zijn zodoende beter in staat om potentiële klanten naar de conversie fase te leiden. 
  • Maak gebruik van verschillende communicatiestrategieën per fase. Potentiële klanten in de bekendheid fase zijn in veel gevallen nog niet eens bekend met uw product of merk. Een zeer converterende tekst sluit daarom niet goed aan bij deze doelgroep. Zorg ervoor dat u de doelgroep op het juiste moment bereikt met de juiste tekst en content.

Twijfel niet en ga aan de slag met een full funnel advertising strategie op Facebook, zodat u uw doelgroep altijd en overal op de juiste manier bereikt. 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op