Speel in op de laatste relevante zoektrends

Nieuwe functie binnen Google Ads om meer inzicht in zoektrends te krijgen

Het is u waarschijnlijk al opgevallen dat er een nieuw segment is toegevoegd in de Google Ads interface; namelijk ‘Inzichten’. In deze blog leg ik u uit wat u kunt vinden binnen dit segment en wat u kunt doen met deze inzichten.

HomeBerichtenNieuwe functie binnen Google Ads om meer inzicht in zoektrends te krijgen
Geplaatst 18 februari 2021 - Geschreven door: Mike Karregat

Google brengt de laatste tijd veel nieuwe features uit die het beheer en de analyse van campagnes makkelijker maakt. Zo schreef ik in januari 2020 al een blog over ‘verklaringen en belangrijke signalen‘. Deze 2 features maakten het makkelijker om de campagne-prestaties te analyseren. De nieuwe feature ‘inzichten‘ – welke momenteel nog in de bètafase zit – speelt in op de behoefte om meer inzicht in relevante zoektrends te krijgen.

Wat zijn deze inzichten?

De informatie die Google toont binnen het ‘Inzichten’ segment zijn zoektrends. Deze zoektrends zijn gebaseerd op uw account-prestaties en zoekopdrachten waarvoor u een advertentie heeft vertoond. De zoektrends worden dagelijks geüpdatet door Google en worden weergegeven in vergelijking met een vorige periode.

google-ads-inzichten-zoektrends

Voorbeeld van relevante zoektrends binnen het ‘inzichten’ segment

Wat kunt u met deze inzichten?

Omdat de zoektrends binnen het inzichten segment toegespitst zijn voor uw bedrijf of organisatie, biedt het relevante informatie om uw campagnes te optimaliseren. Verder kunt u ook dieper ingaan op elke trend om inzicht te krijgen in de zoekopdrachten die het snelst populair worden. Bovendien is het ook mogelijk om te bekijken welke zoektermen momenteel trending zijn en nog niet in uw account zijn opgenomen. Dit overzicht biedt waardevolle informatie om uw campagnes mee uit te breiden of zelfs nieuwe campagnes mee op te zetten.

google-ads-inzichten-zoektrends-voorbeelden

Trending zoektermen die nog niet in het account zijn opgenomen

Ook is er binnen het inzichten segment van Google Ads een tabje te vinden waarin ‘gerelateerde trends’ terug te vinden zijn. Binnen dit tabje wordt op basis van uw aanbod een aantal trends voorgesteld die mogelijk interessant zijn voor uw organisatie. Het is dus heel goed mogelijk dat u deze productcategorieën nog niet heeft opgenomen in uw assortiment. Een schoenenwinkel kan bijvoorbeeld een gerelateerde trend als ‘schaatsen’ ontdekken. Dit kan tot ideeën voor promotie of productontwikkeling in de toekomst leiden.

google-ads-inzichten-gerelateerde-zoektrends

Zoektrends gerelateerd aan ‘schoenen’

Ook zien we dat er een integratie met het ‘aanbevelingen’ segment aan zit te komen. Zo worden er al aanbevelingen naast de zoektrends weergegeven, die bij implementatie een verhoging van de optiscore van de campagne realiseren. Zo hebben wij binnen onze klanten-accounts al aanbevelingen in de vorm van budgetverhogingen en het opnemen van zoekwoorden terug zien komen. De verwachting is dat er – naarmate de inzichten bèta wordt uitgebreid – andere typen inzichten worden toegevoegd aan het overzicht.

google-ads-inzichten-aanbevelingen

Aanbevelingen op basis van de inzichten binnen uw account

Waarom u deze inzichten mogelijk niet ziet

Het inzichten segment is niet voor elk account beschikbaar. Wij hebben een aantal veelvoorkomende redenen waarom u mogelijk inzichten ziet, voor u op een rijtje gezet:

  • Uw account heeft geen search- of shopping-campagnes.
  • Uw advertenties realiseren geen vertoningen.
  • Google Ads heeft geen relevante categorieën voor uw bedrijf gevonden die ’trending’ zijn.

Meer weten en op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en onze ervaringen met het nieuwe inzichten segment? Houd onze blogpagina goed in de gaten, of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op