Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.
023 - 711 44 01 Neem contact opHieronder vindt u een overzicht van online beschikbare SEO tools. Een groot deel van onderstaande SEO tools gebruiken wij zelf dagelijks. Basistools die elke website eigenaar zou moeten (laten) gebruiken, zoals Google Analytics en Google Search Console, worden in deze lijst niet behandeld. Er is een groot aantal SEO tools beschikbaar. Deze lijst met SEO tools is uiteraard niet volledig, uw suggesties zijn altijd welkom. Heeft u vragen over bepaalde tools in onderstaande lijst? Neem gerust contact op.
Lees ook onze blog: De beste ranking tools van 2019 getest
Het werd teveel. Bekijk dus de aparte page met een overzicht van de belangrijkste CRO tools.
Leer meer over welke SEO tools en software geschikt zijn en bekijk wat SDIM voor uw bedrijf kan betekenen op gebied van SEO.
Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.
023 - 711 44 01 Neem contact op
Hi,
Mijn naam is Hanne Daemen, recruiter bij Arcadis (België). Wij hebben momenteel een 80-tal openstaande vacatures voor België (vnl technisch geschoolde kandidaten, ingenieurs,…).
Onze vacatures schrijven we zelf uit (we wensen dit ook zo te houden), maar ik zou graag willen weten of er een tool bestaat om de vacature na te kijken / te verbeteren op vlak van SEO?
Alvast bedankt voor uw antwoord!
Mvg,
Hanne Daemen
Hallo Hanne,
Er zijn verschillende SEO tools die jullie hierbij kunnen helpen. Om te beginnen is het handig een keyword tool te gebruiken om uit te vinden welke zoektermen gebruikt worden rondom de vacatures. Om een indicatie te krijgen of de zoektermen enigszins juist verwerkt zijn in de content is voor jullie WordPress site Yoast een hulpmiddel. Daarnaast zie ik op de website redelijk wat mogelijkheden op het gebied van indexatie en website structuur. Met een website crawler als Screaming Frog is het mogelijk de meeste van de optimalisatie kansen overzichtelijk in kaart te brengen. Deze tool is geschikt voor analyses maar levert geen advies. Enige SEO kennis is hiervoor vereist. Bel gerust, ik help je graag op weg.
Hoi,
Wat is jullie ervaring met Ranking.nl ? Dit is een Nederlandse rank tracker. Volgens mij zijn ze vrij nieuw. Hoor graag jullie bevindingen.
Mvg,
Richard
Beste “Richard”,
Op basis van je email adres zie ik dat jij eigenlijk Paul van de Kamer heet. Volgens mij kun jij het beste zelf vertellen wat je bevindingen zijn, omdat jij volgens de KVK de oprichter bent van dit bedrijf. Ik wil je graag feliciteren met deze rel=”nofollow ugc” backlink. Groeten, Stefan
Well done, Stefan, hier moest ik echt hard om lachen.
Haha, geweldig! Goede tips overigens.
Hoi,
Ik hoorde over een nieuw bureau uit Eindhoven dat echt een gamechanger is op het gebied van SEO en CRO. Ze schijnen https://www.briljantegeesten.nl te heten. Ken je die?
;-)
Groetjes
Gert
Hallo Stefan, dank je wel voor deze mooie en uitgebreide lijst van SEO-tools, zelf ben ik op zoek naar Local SEO tools die wel informatie kunnen geven over bijv GMB rankings tov SEO rankings in Nederlands zowel voor mobiel als desktop, zowel BrightLocal als Whitespark voorzien niet voor Nederland enige informatie anders dan citations. Kunt jij mij helpen svp wat dan de beste tools zijn die wij kunnen gebruiken voor alles mbt Local SEO en Google Mijn Bedrijf? Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet, Stanley Leijnse
Hallo Stanley, dankjewel. Welke inzichten m.b.t. local SEO en GMB wil je graag hebben en wat is het uiteindelijke doel hiervan? Als je deze vraag kunt beantwoorden, help ik je graag verder! Er zijn heel erg veel verschillende SEO tools met verschillende mogelijkheden in de markt en ze hebben allemaal voor- en nadelen.
Zelf gebruiken we ook erg graag KWfinder, van Mangools, een aanrader om die ook in het rijtje toe te voegen!
Hi,
Ik gebruik sinds kort Keshoo om keywords te bepalen per fase van de customer journey. Lijkt goed te werken. Hebben jullie hier ervaringen mee?
Wat ik vaak vind tegenvallen is info over de coverage van de Nederlandse markt. Ik heb zelf een poosje SEMrush (1e in je rijtje) gebruikt, en kwam er na een poosje achter dat website-data in het Nederlands en Italiaans niet frequent werden geupdate en dat de database van SEMrush gewoon niet goed werd gevuld met .NL en .IT website-data. Dus ook de KW-tracking en competition etc. was dan gewoon echt outdated.
Populaire NL keywords die dan gewoon ontbreken in de KW database – daar heb je dan gewoon niet zo veel aan.
Hoewel ik de lijst hier nuttig vind, denk ik dat het nog veel nuttiger zou zijn voor iedereen in NL die iets wil doen met SEO om te weten welke tools nu werkelijk iets toevoegen voor de NL markt, en dus niet de US markt.
Goed punt Frits. Per tool verschilt dit heel erg per branche en grootte van de website waar je het voor gebruikt. Als je advies wilt over welke tools je het beste kunt inzetten voor jouw project, geef mij gerust een vrijblijvend telefoontje en ik help je op weg.
Ahrefs is nu erg duur, goed voor grote bedrijven maar slecht voor kleine bloggers :(