Google Analytics tools en add-ons

Op donderdag 19 mei jl. was SDIM aanwezig op de tweede editie van de Google Analytics User Conference in Amsterdam.

Naast relevante sessies over de mogelijkhen die Google Analytics biedt aan haar gebruikers, lag de nadruk grotendeels op de nieuwe features in de laatste versie van Google Analytics. Deze nieuwe versie is niet alleen ontwikkeld om enkele nieuwe features te introduceren, maar geeft Google bovendien de mogelijkheid om veel sneller nieuwe toepassingen te testen en te introduceren. We kunnen dus op korte termijn een groot aantal toevoegingen aan dit gratis webstatistieken pakket verwachten, waaronder een koppeling met de Google Website Optimizer.

Google Analytics API

Een andere belangrijk onderwerp is het veelvuldige gebruik van de data in de ontwikkelde Analytics API. Vele partijen hebben hier immers gebruik van gemaakt en toepassingen ontwikkeld die Google Analytics gebruikers helpen bij de analyse, segmentatie en rapportage van data. Een aantal interessante voorbeelden:

  • Ecel.nextanalytics.com: een Google Analytics add-on voor Excel, die uw grote hoeveelheid aan relevante KPI’s en statistieken overzichtelijk in Excel organiseert en rapporteert. Bespaar uw tijd aan ingewikkelde Excel-formules en creëer gemakkelijk flexibele dashboards voor al uw informatiebehoefte.
  • Analyticscanvas.com: nog een tool die u helpt bij het creëren van data die u niet uit de standaard rapportages van Google Analytics kunt halen en bij het analyseren van zeer grote hoeveelheden data. Segmenteer, filter en combineer uw data naar hartelust en creëer kwalitatieve data met interactieve dashboards.
  • BTBuckets: gratis behavioral targeting tool, die uw website bezoekers segmenteert op basis van gedrag op website. Laat uw content op uw website beter aansluiten op uw doelgroep en verhoog de engagement van uw website bezoekers. Ook zeer geschikt bij het gebruik van Google AdWords remarketing.

Haal meer uit Google Analytics

Google Analytics is een veelzijdig webstatistieken pakket, wat gebruikers dankzij de API mogelijkheden veel extra analyse, segmentatie en rapportage mogelijkheden biedt. Hierdoor is het programma zeer nuttig en bruikbaar voor de meeste organisaties. Google biedt haar gebruikers een duidelijk inzicht in vele Google Analytics applicaties, die bedrijven helpen het meeste uit Analytics te halen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Wilt u meer halen uit uw Google Analytics statistieken? Neem geheel vrijblijvend contact op de Google Analytics Qualified experts van SDIM.

One Comment

Google Analytics User Conference!

En ook dit jaar is er weer een zeer interessant programma tijdens de derde editie van de Google Analytics User Conference!
Dit jaar met 3 keynotes: Justin Cutroni, Sagnik Nandy en Paul Muret. Paul is de bedenker van Urchin en eindverantwoordelijk voor Google Analytics binnen Google.
Dus: weer niet te missen (check http://www.gauc.nl)!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *