Campagne call tracking implementatie & dashboards

Campagne call tracking

Krijg extra inzicht in, bijvoorbeeld, uw Google Ads campagne resultaten door het meten van belletjes die naar aanleiding van uw campagne telefonisch bij u binnenkomen. Niet alleen voor Google Ads, maar ook andere campagnes kunnen telefonische contacten worden gemeten. SDIM zorgt dat de metingen in uw Google Analytics worden geïntegreerd en desgewenst in een custom dashboard periodiek gerapporteerd.

Waarom SDIM

  • Google reviews: 4,9 uit 5 *****
  • 95% tevreden tot uiterst tevreden opdrachtgevers
  • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
  • In-house ontwikkelde toolkit, of via uw bestaande tooling
  • 20 jaar online marketing ervaring
HomeDienstenData & AnalyticsCall trackingCampagne call tracking

Voor wie is calltracking belangrijk

Calltracking is nuttig voor elke organisatie waar via de telefoon leads binnenkomen. Tot op heden was call tracking voorbehouden aan alleen grote organisaties, echter inmiddels heeft SDIM een product ontwikkeld wat ook voor kleinere organisaties haalbaar en betaalbaar is.

Geïntegreerd met Google Ads, Facebook etc.

U krijgt nu dus naast de gebruikelijke resultaat meting (bestellingen, leads, ingevulde contactformulieren etc.) ook inzichtelijk hoeveel telefonische contacten uw campagne heeft gerealiseerd. Ook andere campagnes en bronnen behoren tot de mogelijkheden. Vraag er gerust naar als u contact met ons opneemt.

Google Ads calltracking & Google Ads call extensions

Via Google Ads call tracking kunt u (straks ook in NL verkrijgbaar) al een deel van de Google Ads belletjes meten die op een apart nummer in uw advertentie worden getoond via de zogenaamde Google Ads call extension. Voor een volledig beeld is dit niet genoeg. Het afvangen van alle telefoontjes moet echter op de website gebeuren. Dat is wat wij bieden, ook voor andere campagnes dan Google Ads alleen.

Integratie met Google Analytics

U krijgt de data netjes in uw bestaande meetsysteem, zoals Google Analytics, als doelconversie gerapporteerd. Geen extra meetsystemen dus, maar gewoon waar u al gewend bent te kijken. Zijn uw doelconversies nog niet ingesteld, dan nemen we dat ook voor u uit handen, door middel van een uitgebreide Google Analytics set-up.

Leads herleiden

Sinds kort kunnen wij in veel gevallen zelfs de bedrijfsnaam tonen bij het telefoonnummer van de lead. Zo is het eenvoudig te achterhalen waar je leads vandaan zijn gekomen. Zoals in het voorbeeld hieronder:

Campagne Call Tracking

Wist u dat?

Aangezien u nu toch aan het lezen bent over leads en Google Analytics vindt u dit wellicht ook nuttig: Er is een mogelijkheid beschikbaar in Google Analytics om direct leads af te lezen. Als u contact opneemt helpen we u graag om ook een leads-rapport dat rapport in te stellen. U krijgt dan periodiek per email de bekende bedrijven die uw website hebben bezocht toegestuurd, ter opvolging door sales.

Kosten van een Leads rapportage

De kosten zijn variabel, maar beginnen al bij enkele tientjes per maand. Neemt u graag contact op voor meer informatie.


Vragen over Campagne call tracking?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op