Wat is een Bounce Rate?

Bounce Rate

De Bounce Rate is een percentage dat aangeeft hoeveel van de totale websitebezoekers slechts één pagina heeft geladen zonder enige interactie te hebben met deze pagina. Google Analytics berekent het percentage als volgt: deel het aantal sessies zonder interactie door het totaal aantal sessies.

HomeHelpcentrumBegrippenlijstBounce Rate

Waar wordt een Bounce Rate voor gebruikt?

De Bounce Rate wordt  bijvoorbeeld gebruikt in het gedragsrapport van Google Analytics. Het is een populaire statistiek omdat het in één oogopslag weergeeft hoe goed uw website de aandacht van bezoekers vasthoudt. Het geeft daarnaast inzicht in een belangrijk moment: het begin van een unieke sessie op uw website. Een hoge of lage Bounce Rate heeft namelijk invloed op veel andere statistieken verder in de sessie: zoals aantal bekeken pagina’s, aantal nieuwsbriefinschrijvingen of de uiteindelijke conversion rate. 


Wilt u altijd een zo laag mogelijke Bounce Rate bereiken?

In veel gevallen is een hoge Bounce Rate slecht nieuws, maar dit ligt wel aan het doel van uw website of de pagina waarop bezoekers voor het eerst landen. Een hoge Bounce Rate kan natuurlijk ook betekenen dat websitebezoekers gelijk hebben gevonden waar ze voor gekomen waren. Zeker wanneer bezoekers landen op een informatiepagina hoef een hoge bounce rate niet zorgelijk te zijn. Echter, als u conversiedoelen heeft opgesteld voor uw website en veel aandacht heeft besteed aan een mooie funnel, dan kan een hoge bounce rate aangeven dat u actie moet ondernemen.


Beperkingen van de Bounce Rate

Het nadeel van de Bounce Rate is dat het veel ruimte overlaat tot interpretatie. Het kan een signaal afgeven dat er iets mis is met een websitepagina, maar het is zoeken naar de echte reden waarom bezoekers afhaken. Ligt het aan het design van de pagina? Ligt het aan de laadsnelheid? Of ligt het bijvoorbeeld aan de inhoud? Gebruik de Bounce Rate daarom altijd in combinatie met andere inzichten. 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.