SEO Traject

SEO strategie

Elke organisatie heeft een SEO strategie nodig. Of de focus nou ligt op content, techniek of autoriteit. Een strategische aanpak is een vereiste. Wanneer u alleen af en toe losse SEO onderdelen aanpakt zult u niet het optimale resultaat kunnen behalen, oftewel u laat potentiële omzet liggen!

Waarom SDIM

  • Expert in 30+ SEO-tools
  • Realtime SEO-probleem signalering inbegrepen
  • Eigentijdse Full funnel SEO aanpak
  • Ervaring met elk CMS (Wordpress, Magento etc.)
  • Expert in website migraties

Een SEO strategie is de belangrijkste stap van een SEO traject. Tegenwoordig begrijpen de meeste bedrijven de basisconcepten van SEO en waarom het belangrijk is. Als u alleen de focus heeft op het kiezen van zoekwoorden per pagina heeft u het mis. Zonder een volledige SEO strategie is de kans van een goed vindbare website erg klein. Als het gaat om het ontwikkelen en uitvoeren van een goede SEO strategie voor uw bedrijf, dient u met meerdere facetten rekening te houden.

Waarom is het belangrijk om een SEO strategie op te zetten?

maatwerk SEO-strategie

De belangrijkste reden om SEO strategisch op te pakken zit in de uitvoering. SEO is arbeidsintensief. Zorg er daarom voor dat de verbeterpunten met de grootste impact als eerste opgepakt worden. Stem dit af met interne en externe capaciteit. Een aantal voorbeelden:

  • Kan de zoekmachine content goed crawlen en indexeren? Zo niet, zal dit eerst opgepakt moeten worden. Contentcreatie heeft geen nut;
  • Als uw bedrijf goed gevonden wordt in de actie funnel fase, zal contentcreatie moeten concentreren rondom Awareness en Consideration;
  • Een site met goede content en goede techniek, zal het afleggen tegen een concurrent met een vergelijkbare site met hogere autoriteit. Door eerst een strategisch plan op stellen kan hier rekening mee gehouden worden in het traject.

Maatwerk SEO strategie van SDIM

Een strategisch plan is bij SDIM altijd maatwerk. Het begin verschilt nooit: SDIM begint altijd met het kiezen van de juiste KPI’s en doelstellingen. Daarna wordt er gekeken naar content, techniek en autoriteit. Deze drie pilaren van SEO worden vervolgens afgezet tegen de concurrent.

Na deze eerste stappen kan de SEO strategie opgesteld worden. Het zal per klant verschillen waar de focus komt te liggen.

SEO strategie uitbesteden aan SDIM

Het SDIM SEO team is meer dan tien man sterk (en groeiende) en zeer ervaren. Dankzij een interne kennisbank en uitgebreide opleidingstrajecten waarborgt SDIM constante kwaliteit en een hoog kennisniveau. Constante veranderingen in de industrie worden altijd bijgehouden.

Wilt u er zeker van zijn dat uw website optimaal en blijvend presteert binnen de zoekmachines? Neem dan geheel vrijblijvend contact op om te zien wat SDIM voor uw bedrijf op strategisch niveau kan betekenen.


Vragen over SEO strategie?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op