Nieuwe doelgroeptargeting Google Ads

2 nieuwe functies in Google Ads om uw doelgroep te bereiken tijdens de feestdagen

Nog twee maanden en dan staan de feestdagen voor de deur. Een periode die u als online marketeer of webshop eigenaar niet ongemerkt voorbij kunt laten gaan. De juiste doelgroep bereiken rondom de feestdagen kan een zeer positief effect hebben op uw campagnes. Google kondigt daarom twee nieuwe functies aan die bijdragen aan het bereiken van uw meest relevante doelgroepen. 

 

HomeBerichten2 nieuwe functies in Google Ads om uw doelgroep te bereiken tijdens de feestdagen
Geplaatst 23 oktober 2019 - Geschreven door: Sanne van der Raad

In Google Search was het al mogelijk om gebruik te maken van in-market doelgroepen. Met deze functie spreekt u een segment aan dat actief op zoek is naar een bepaald product, service of dienst. Zo target een reisbureau consumenten die bezig zijn met het boeken van een reis door de in-market doelgroep ‘toerisme’ te kiezen. Terwijl een recruiter mensen target die op zoek zijn naar een baan, middels de in-market doelgroep ‘beroep’.

De doelgroeptargeting wordt uitgebreid met twee nieuwe functies: seizoensgebonden gebeurtenissegmenten en affiniteitsdoelgroepen.

1. Seizoensgebonden gebeurtenissegmenten

Om uw meest relevante doelgroep te bereiken tijdens de feestdagen, heeft Google een nieuwe functie aangekondigd. Aan de hand van seizoensgebonden gebeurtenissegmenten target u kopers die veel producten kopen tijdens bepaalde feestdagen. Zo zijn er ‘Black Friday shoppers’ en ‘kerstkopers’, maar ook consumenten die hun winkelmand vullen voor Valentijnsdag. Tijdens dit soort feestdagen kunt u de campagne inrichten op doelgroepsegmenten gerelateerd aan bijvoorbeeld Black Friday of kerst, maar denk ook aan Moederdag en andere relevante feestdagen.

Consumenten die veel producten aanschaffen rondom en tijdens kerst, wilt u natuurlijk rond deze tijd bereiken. Verkoopt u kerstcadeaus? Target dan rondom Black Friday (29 november) of kerst de doelgroep ‘Black Friday shoppers’ en ‘kerstkopers’, en verhoog op deze manier de kans op meer conversies. Voor het duurdere segment werkt de nieuwe functie ook. Volgens Google genereerde Toyota middels deze methode een stijging in conversiepercentage van 67% en een daling van 34% in kosten per conversie¹.

2. Affiniteitsdoelgroepen

In Google Display was het al mogelijk, maar u kunt nu ook via Google Search gebruik maken van de nieuwe functie affiniteitsdoelgroepen. Hiermee bereikt u consumenten die geïnteresseerd kunnen zijn in uw merk, omdat zij affiniteit hebben met een vergelijkbare interesse. De mogelijkheden zijn erg divers en bieden uitstekende targeting mogelijkheden voor uw campagne rondom de feestdagen. Zo kunt u zich bijvoorbeeld richten op boeken- en filmliefhebbers, liefhebbers van mobiele apparaten, luxe shoppers of koopjesjagers. Alle mogelijkheden vindt u voor deze functie nu al binnen Google Search onder ‘doelgroepen’ en ‘wat hun interesses en gewoonten zijn’.

Hier vindt u de nieuwe functies

De nieuwe functie affiniteitsdoelgroepen vindt u in de Google Ads User Interface. De functie staat onder ‘doelgroepen’ en vervolgens onder ‘browsen’. Kies ervoor om de doelgroepen te observeren, zodat u inzicht verkrijgt in de omvang van deze doelgroep. Op basis hiervan beperkt u na verloop van tijd het bereik tot specifieke doelgroepen en kunt u de biedingen aanpassen. Binnenkort verschijnt hier ook de functie seizoensgebonden gebeurtenissegmenten.

doelgroeptargetinggoogleads

Begin op tijd!

In onze blog ‘5 redenen om op tijd met uw feestdagen campagnes te starten’ benadrukten we het belang van de juiste timing. In december starten met het adverteren en targeten voor kerstcadeaus, is simpelweg te laat. Vanaf september zijn consumenten al bezig met het zoeken naar en kopen van kerstcadeaus. Wees daarom op tijd en target ruim van tevoren de juiste doelgroep.

Wilt u meer weten over het inrichten of optimaliseren van uw Google Ads campagne?

SDIM geeft u graag advies over het zo optimaal mogelijk inrichten en optimaliseren van uw Google Ads campagnes. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 

Bron:

1. https://support.google.com/google-ads/answer/9546093

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.