Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.
023 - 711 44 01 Neem contact opFacebook is de afgelopen jaren hard aan de weg aan het timmeren met haar advertising mogelijkheden. Onlangs werd de zogenaamde Facebook Marketplace al aangekondigd (binnenkort ook in Nederland beschikbaar) en ook het campagnetype “Facebook leads genereren” is eerder dit jaar geïntroduceerd. Inmiddels heeft SDIM haar eerste learnings op het gebied van Facebook leads genereren opgebouwd. In dit blog delen we daarom graag de mogelijkheden van dit campagnetype met u.
Een groot voordeel van adverteren via Facebook is dat het cross-device conversies rapporteert. Omdat een groot deel van het Facebook-gebruik op mobiel plaatsvindt, maar een uiteindelijke conversie vaak op desktop is het daardoor echter lastig in te schatten wat een Facebook conversie exact waard is geweest. Andere kanalen claimen vaak de uiteindelijke conversie o.b.v. het last-click attributiemodel van Google Analytics. Hierdoor ontstaat er een groot verschil tussen het aantal conversies dat Facebook rapporteert en het aantal conversies dat Google Analytics aan Facebook toekent. Om een conversie vanuit Facebook concreter te kunnen maken biedt het campagnetype Facebook leads genereren daarom een mooie uitkomst. Met Facebook leads genereren kun je de getargete doelgroep vragen om bepaalde gegevens achter te laten zonder dat men direct een aankoop hoeft te doen. Dit zorgt ervoor dat de conversie die Facebook rapporteert voor 100% aan Facebook toe te kennen is. Hierdoor is de waarde van de campagne beter in te schatten.
Facebook Lead Ads zijn ideaal voor het verzamelen van nieuwsbriefinschrijvingen of accountregistraties, maar u kunt de consument hiermee ook kennis laten maken met uw product of dienst. In combinatie met de specifieke targetingmogelijkheden van Facebook kunt u mensen binnen uw doelgroep een mooie ‘kennismakingskorting’ bieden. U kunt zelf kiezen welke actie men dient te voltooien en welke gegevens u daarvoor nodig heeft. Let op: hoe minder gegevens men in hoeft te vullen hoe groter de kans op conversie.
Stel bijvoorbeeld dat u een autodealer uit Haarlem bent. Een auto is zo’n dure aankoop dat men deze (vooralsnog) in de showroom zal kopen. Online zult u dus niet de verkoop aftikken. Toch zal de consument ook voor een auto zijn of haar oriëntatie beginnen op het internet. Door autoliefhebbers (en misschien zelfs liefhebbers van de merken die u verkoopt) uit Haarlem te targeten en hen vervolgens via dit campagnetype uitnodigt voor een proefrit, kunt u potentiële kopers naar de showroom krijgen.
Wanneer u een geschikte afbeelding, een concrete doelstelling en een budget heeft afgestemd kan de campagne van start. Vanwege de laagdrempeligheid van deze campagnes zouden de eerste conversies vrij snel binnen moeten stromen en wordt er veel waardevolle data verzameld. Vervolgens kunt u uit Facebook een lijst downloaden met de gegevens die men achter heeft gelaten. Afhankelijk van welke gegevens u heeft gevraagd kunt u de mensen vervolgens benaderen door een kortingscode te mailen of na te bellen.
Van tevoren kunt u uitrekenen hoeveel een gemiddelde lead op dit moment waard is en wat deze mag kosten. Zo kunt u werken met een CPA (cost per acquisition) doelstelling. Alternatief is om een testbudget in te zetten om zo data te verzamelen. Belangrijk is dat u goed monitort wat deze campagne op (de lange) termijn voor u oplevert en daar de doelstelling op bijstelt. Wanneer men een kortingscode ontvangt n.a.v. deze campagne is het een goed idee om ervoor te zorgen dat deze kortingscodes ook in Google Analytics (of iedere andere webanalytics databron die u gebruikt) geregistreerd worden. Door de codes de juiste UTM-tags mee te geven kunt u de resultaten uit vervolgmails inzichtelijk krijgen in uw analytics rapportage. Wanneer u actief gebruik maakt van een CRM is het ook interessant om bij te houden wat de customer lifetime value is van leads die voortkomen uit de Facebook leads campagne. Op die manier kunt u meer investeren in nieuwe klanten wanneer zij regelmatig aankopen blijven doen.
Natuurlijk kunt u dit campagnetype ook gebruiken om bestaande klanten en/of ‘lauwe’ klanten te benaderen. Zo kan het interessant zijn om iedereen die ooit een aankoop heeft gedaan te vragen om zich in te schrijven voor uw nieuwsbrief. Als ze dit doen krijgen ze van u een mooie korting op de volgende aankoop. Maar ook voor herhaalaankopen kan dit interessant zijn. Men is inmiddels bekend met uw product of dienst. Wanneer deze eerdere ervaring(en) positief waren is de kans groter dat men nogmaals een aankoop bij u zal doen. Helemaal wanneer u weer een mooie aanbieding voor deze mensen heeft. Juist daarom zullen de kosten per lead in de vorm van remarketing nog lager zijn dan wanneer u een nieuwe doelgroep benadert.
Bent u benieuwd hoe SDIM u kan helpen bij het genereren van leads via Facebook? Neem gerust contact op, wij helpen u graag verder!
Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.
023 - 711 44 01 Neem contact op
Geef een reactie