Google Analytics property verhuizen naar een ander account

Eindelijk! Het is nu mogelijk om een property binnen een Google Analytics account te verhuizen naar een ander account! Deze feature staat al jarenlang bovenaan onze wenslijst wat verbeteringen betreft binnen Google Analytics. Nu is het dan eindelijk mogelijk om met (bijna) één druk op de knop een property te verhuizen naar een ander account.

Waarom een property verhuizen?

Het belangrijkste argument ons inziens is om volledig beheer te kunnen krijgen tot het gehele Google Analytics account. Je wilt zelf immers de totale controle en bevoegdheid hebben over een Google Analytics account. Met volledig accountbeheer ben je onder meer in staat om instellingen en filter op accountniveau aan te passen. Dit gaat lastig als de property onder andermans account hangt.

Naast het verkrijgen van volledig accountbeheer kan het ook gewoon erg handig zijn om meerdere properties in één account onder te brengen, bijvoorbeeld indien je meerdere websites van één onderneming beheert die elk een apart Google Analytics account heeft. Het beheren van meerdere properties onder één account heeft zo zijn voordelen, bijvoorbeeld bij het verlenen van de juiste rechten aan de juiste personen of het aanmaken en instellen van filters vanuit één account.

Hoe werkt het?

In Google Analytics ga je naar de property toe die je wilt verhuizen naar een ander account. Vervolgens ga je naar beheer en klik je op Property-instellingen. Vervolgens zie je een knop ‘Property verplaatsen’ waarmee we het proces starten.

google-analytics-property-verhuizen-i

Mocht je deze knop niet in beeld zien staan, dan heb je mogelijk niet voldoende rechten om dit te doen. Je dient volledig beheer tot het account te hebben. Indien je dit niet hebt, vraag dan aan de accountbeheerder om deze actie eenmalig uit te voeren.

google-analytics-property-verhuizen-ii

In het volgende scherm moet je aangeven naar welk account de property verplaatst dient te worden. Ook moet je aangeven of je de huidige rechten binnen de property wilt behouden of gebruik wilt maken van de rechten van het bestemmingsaccount. Als laatste dien je akkoord te gaan met de voorwaarden en kan het verhuizen beginnen!

Wat gebeurt er met mijn data en instellingen?

Maak je vooral geen zorgen over de data. Deze wordt netjes verhuisd naar het nieuwe account. Er raakt geen data verloren en er hoeven geen trackingcodes bijgewerkt te worden. De trackingcode waar gebruik van wordt gemaakt blijft actief en blijft data verzamelen, alleen nu onder een nieuwe account. Filters hoeven ook niet opnieuw ingesteld te worden. Een filter wordt namelijk op accountniveau ingesteld in Google Analytics, maar deze wordt netjes meegenomen naar het nieuwe account. Houd er echter wel rekening mee dat het verplaatsen van een property enkele minuten in beslag kan nemen. Geef de verhuizing even tijd en raak vooral niet in paniek.

Hulp nodig?

Wil je meer weten over bovenstaande mogelijkheden of heb je hulp nodig bij het verplaatsen van een property naar een ander account, neem dan gerust contact op met S&D Interactive Media. Wij helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *