Google Ads campagnes

Google Ads Regiotargetting aanpassen waarom wel/niet

HomeHelpcentrumGoogle Ads campagnesGoogle Ads Regiotargetting aanpassen waarom wel/niet

U stelt zichzelf vast wel eens de vraag hoe u meer uit uw huidige  Google Ads kunt halen of hoe de Google Ads kosten/baten verhouding beter kan. Starten of stoppen met Adverteren in bepaalde regio’s / landen kan een oplossing zijn voor meer (rendabele) resultaten.

Verschil regionaal adverteren en regionaal bieden in Google Ads

Er zijn in Google Ads 2 mogelijkheden om advertenties regionaal in te zetten. Allereerst kan gekozen worden voor het regionaal targetten van een Google Ads campagne. Hierbij worden advertenties ingezet in een bepaalde regio (land, stad, provincie, radius). Ook kan bijvoorbeeld een landelijke campagne in bepaalde delen van het land extra onder de aandacht worden gebracht door een bod aanpassing te doen op een bepaalde locatie. Deze optie kan uiteraard ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een wereldwijde, Engelstalige campagne meer aandacht te geven in de UK.

Lokaal / Regionaal Adverteren in Google Ads

Lokaal / Regionaal adverteren kan ingesteld worden op Campagne niveau. Een engelstalige campagne zal immers beter scoren in de UK dan in Duitsland. U kiest er in dat geval voor om uw campagne in engelstalige landen te activeren. Maar ook binnen NL geldt dat het vaak prettig kan zijn om uitsluitend in een bepaalde provincie of deel van het land te adverteren.  Voor een cateraar uit Utrecht is adverteren in Utrecht mogelijk voldoende om de juiste doelgroep te bereiken.

Het instellen van regiotargetting (land, plaats, provincie) in uw campagne:

  1. Log in bij uw Google Ads account
  2. Selecteer de campagne waar u de regio van wilt aanpassen
  3. Selecteer het tabblad instellingen
  4. Selecteer de subtab locaties
  5. Kies voor de button +locaties
  6. Selecteer de juiste campagne en voeg een locatie (land, plaats, provincie) toe. U kunt hier ook locaties uitsluiten.
 Campagnebeheer Regionaal adverteren– Google AdWords
 Tip: Als u ervoor kiest om bijvoorbeeld Nederland als locatie te targetten adviseren wij om ook alle provincies en of grote steden toe te voegen. Hierdoor kunt u later een goed beeld krijgen van de resultaten per provincie en desgewenst een bodaanpassing doen indien resultaten op een bepaalde locatie beter / slechter zijn. Hieronder meer daarover.

Wanneer / hoe Radius Targetting in Google Ads

U kunt ook gebruik radius targetting  als u wilt dat uw Google Ads campagne in een straal van bijvoorbeeld 25 KM om uw vestigingslocatie wordt weergegeven. Vaak zien we dat dit gebruikt wordt voor bedrijven die hun reistijd en -kosten willen beperken of voor bijvoorbeeld winkels / restaurants met potentiële klanten in de regio. Radiustargetting kunt u als volgt instellen:

  1. Doorloop stap 1 t/m 5 zoals hierboven beschreven.
  2. Selecteer de betreffende campagne
  3. Selecteer Geavanceerd zoeken

Radius Targetting – Google AdWords

4. Selecteer Radiustargetting en geef de plaats of adres en de gewenste radius op.

Radius Targetting 2 – Google AdWords

Gewenste Targettinginstelling

In principe wordt uw advertentie nu niet meer weergegeven buiten het ingestelde advertentie gebied. Echter kunt u middels een targetting instelling (onder het tabblad instellingen) aangeven welke targetting instelling u wenst. Wij adviseren de door Google aanbevolen optie waarin u zich wilt richten op mensen die zich bevinden in, zoeken naar of interesse tonen in de getargette locatie.

Targettingsinstelling Campagnebeheer – Google AdWords

 

Regionaal bieden in Google Ads

Als u meerdere locaties hebt toegevoegd in uw Google Ads campagne is het goed mogelijk dat de resultaten per ingestelde locatie verschillen. Mogelijk scoort uw Google Ads campagne minder goed in een bepaalde provincie. U kunt in dat geval een bod aanpassing doen op de betreffende provincie.

Bodaanpassing Campagnebeheer – Google AdWords

Regio’s uitsluiten

Ten slotte is het ook mogelijk om regio’s uit te sluiten. Mogelijk zijn er redenen dat u niet wilt adverteren in een specifiek deel van uw getargette gebied. U kunt er in dit geval voor kiezen om dit gebied uit te sluiten van weergave. Zoek hierbij de locatie die u wilt uitsluiten op bovengenoemde manier maar kies voor Uitsluiten. In onderstaand voorbeeld wordt de locatie Leiden uitgesloten.

Uitsluiten Campagnebeheer – Google AdWords

Data Interpreteren

We kunnen het ons goed voorstellen dat het instellen van de locaties in campagnes een lastige klus is. Ook het interpreteren van de data om vervolgens de juiste bodaanpassing te doen vereist enige ervaring. Bel ons gerust indien u vragen hebt. We helpen u graag verder.

Besproken diensten

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op