SEO migratie checklist

Een SEO migratie vormt een belangrijk onderdeel van de verhuizing van een oude naar een nieuwe website. Regelmatig wordt bij zo’n verhuizing vergeten dat de bij zoekmachines opgebouwde autoriteit (en de daarbij behorende rankings) verloren kunnen gaan.

Het migreren van een website kan om verschillende redenen worden gedaan. De twee meest voorkomende reden zijn (1) dat de website overgaat naar een nieuw domein, of (2) dat de website verandert van CMS-systeem, waardoor de site-structuur aangepast wordt. In bijna alle gevallen van een website migratie ontstaat een tijdelijk verlies van (organisch) zoekverkeer. Maar wanneer de migratie perfect wordt uitgevoerd kan het verlies van rankings en organisch verkeer tot een minimum worden beperkt.

Een goede SEO migratie kost een hoop tijd maar voorkomt ook een hoop verlies van uw online resultaat. Om u op weg te helpen kunt u deze SEO website migratie checklist gebruiken. In deze checklist staan de belangrijkste elementen genoemd waar u rekening mee dient te houden bij een SEO website migratie. We kunnen ons voorstellen dat u op basis van dit document vragen heeft of begeleiding kunt gebruiken bij uw website migratie. Neem daarom gerust contact op zodat we u verder kunnen helpen.