Optimaliseer Google Shopping feeds met Generative AI

De nieuwe FeedGen tool van Google

Automatiseer het optimaliseren van je Google Shopping product feed met Google FeedGen.

HomeBerichtenDe nieuwe FeedGen tool van Google
Geplaatst 31 juli 2023 - Geschreven door: Jael Loos

Het optimaliseren van een product feed is belangrijk voor het succes van Google Shopping campagnes. Echter, het handmatig optimaliseren van titels, beschrijvingen en ontbrekende attributen kost tijd en vergt kennis van tools zoals Channable.

Google’s antwoord hierop is FeedGen, een geautomatiseerde oplossing die op basis van generative AI je feed optimaliseert. In dit blogartikel bespreken we de voor- en nadelen en vergelijken we FeedGen met feedmanagementtools.

Wat is Google FeedGen?

Feedgen is een nieuwe tool die gebruik maakt van Large Language Models en AI om het optimaliseren van Google Shopping feeds makkelijker en sneller te maken. Met FeedGen kun je titels en beschrijvingen optimaliseren en ontbrekende informatie aanvullen. 

FeedGen neemt het proces van het maken en verbeteren van Google Shopping advertenties uit handen en zorgt ervoor dat alle informatie in de feed voldoet aan de vereisten van Google.

Hoe werkt FeedGen?

Het maakt gebruik van geavanceerde technologieën genaamd Large Language Models (LLMs) die zijn ontwikkeld door Google Cloud. Deze modellen begrijpen menselijke taal en kunnen zelf nieuwe tekst genereren. Met behulp van deze technologie analyseert FeedGen jouw productgegevens en genereert het geoptimaliseerde titels en beschrijvingen voor je advertenties. Het vult ook ontbrekende informatie aan, zodat je advertenties compleet zijn.

Voordelen van FeedGen:

  • Automatisering: het handmatig in optimaliseren van een feed wordt uit handen genomen, wat veel tijd bespaart. 
  • Kosten efficiënt: je betaalt niet meer maandelijks een abonnement feed, maar per gegenereerd woord.
  • Kwaliteitscontrole: de gegenereerde inhoud wordt met behulp van een score tussen -1 en 1 beoordeelt. De score dient ter indicatie om te bepalen of de titel en ontbrekende velden juist zijn ingevuld. 

Nadelen van FeedGen:

  • Hoge instapdrempel: het opzetten van Feedgen vergt technische kennis, en is lastiger in vergelijking met tools zoals Channable. 
  • Gelimiteerd: de FeedGen tool werkt alleen voor Google Shopping, terwijl feedmanagementtools voor een breed scala aan kanalen kan worden ingezet. 
  • Kwaliteit: generatieve taalmodellen zijn nog steeds een experimentele technologie. Het is altijd belangrijk om de gegenereerde titels en beschrijvingen handmatig te controleren en te valideren om ervoor te zorgen dat de content juist is. 
  • Beperkte taalondersteuning: op dit moment ondersteunt FeedGen alleen Engelse taalgeneratie. 

Vergelijking met feedmanagement tools

Hoewel FeedGen een krachtige tool is voor feed management, is het belangrijk om het te vergelijken met andere populaire feed management tools zoals Channable.

 

  • Functionaliteit: FeedGen richt zich voornamelijk op het genereren van geoptimaliseerde titels, beschrijvingen en het aanvullen van ontbrekende attributen. Feedmanagementtools bieden echter een breder scala aan functionaliteiten, zoals feedoptimalisatie, kanaalintegraties, regels en feedanalyse.
  • Gebruiksgemak: feedmanagement tools vereisen minder technische kennis om op zetten. 
  • Prijsmodel: FeedGen is een open-source tool, wat betekent dat het gratis beschikbaar is voor gebruik. Echter betaal je wel voor het generen van content.  Feedmanagement tools hebben betaalde abonnementsmodellen op basis van het aantal feeds en functies.

Conclusie:

FeedGen biedt geautomatiseerde oplossing voor het optimaliseren van je Google Shopping feed. Hiermee kun je tijd én geld besparen en is het dus kostenefficiënt. 

Hoewel FeedGen enkele beperkingen heeft, zoals experimentele technologie en beperkte taalondersteuning, kan het een waardevolle tool zijn voor het automatiseren van tijdrovende taken. 

Voor meer geavanceerde functionaliteiten en uitgebreide taalondersteuning, kunnen feedmanagement tools zoals Channable opties bieden. 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op