Social Update – April 2019

HomeBerichtenSocial Update – April 2019
Geplaatst 12 april 2019 - Geschreven door: Michelle Oude Groen

De mogelijkheden op het gebied van Social Media ontwikkelen razendsnel. Daarom zetten wij maandelijks een aantal belangrijke updates voor u op een rij.

Facebook & Instagram Update

Interactieve polls voor Instagram advertising

Voorheen was het al mogelijk om interactieve polls in te zetten via organische Instagram stories. Hierbij kunnen gebruikers reageren op een vraag door een van de twee mogelijke antwoorden te selecteren. Recentelijk heeft Instagram dit ook doorgevoerd voor geadverteerde berichten. Dit biedt de mogelijkheid voor organisaties om vragen te stellen aan de doelgroep. Dat past goed in de huidige tijd, waar persoonlijke, één-op-één marketing in combinatie met directe interactie met een bedrijf veelvuldig wordt ingezet. Daarnaast is het een uitstekende manier om nuttige insights direct via de doelgroep te verzamelen.

Instagram Interactive Polls beschikbaar voor Advertising

Instagram Interactive Polls voor Advertising

Instagram Checkout

Eind maart heeft Instagram “Instagram Checkout” geïntroduceerd. Hiermee kan de gebruiker producten binnen Instagram aanschaffen, zonder de app te verlaten. Het was al mogelijk om producten te taggen in een post. Nu kan er ook direct worden gekocht binnen de app. Door het product aan te klikken en de gewenste maat en kleur te selecteren, wordt de gebruiker doorgestuurd naar de checkout binnen Instagram. Hier kunnen de adres- en betaalgegevens worden ingevoerd waarna direct wordt besteld. Dit maakt de barrière tot aankoop lager, wat de conversieratio van posts op Instagram kan verhogen. Op dit moment wordt deze feature getest via enkele tientallen bedrijven in de Verenigde Staten. Naar verwachting zal het in de komende maanden in de rest van de wereld worden uitgerold.

Relevantiescore in Facebook Advertentiebeheer vervangen

Vanaf 30 april 2019 gaan een aantal statistieken in Facebook Advertentiebeheer veranderen. Daarvan is de relevantiescore een van de belangrijkste metrics. Deze wordt opgesplitst in kwaliteitsscore, score betrokkenheid en score conversieratio. Het doel van Facebook is om de adverteerde meer inzicht te geven in de verschillende onderdelen van de relevantiescore. Met deze nieuwe statistieken kan de adverteerder dus concreter zien hoe de advertentie kan worden geoptimaliseerd. Deze statistieken worden sinds 19 maart j.l. geleidelijk uitgerold.

Benieuwd naar de andere statistieken die Facebook gaat veranderen? Deze zijn te vinden in het helpcentrum voor advertenties.

Facebook vergroot transparantie voor gebruiker

In het kader van transparantie kan de Facebookgebruiker binnenkort zien waarom advertenties in zijn/haar tijdlijn verschijnen met de “waarom-zie-ik-dit” functie. Deze functie wordt relatief specifiek. Redenen die een gebruiker onder andere ziet als antwoord op de vraag “waarom zie ik dit” zijn:

  • Het hebben van een bepaalde leeftijd
  • Een vind-ik-leuk voor een bepaalde pagina
  • Vriendschappen met bepaalde personen
  • Bovengemiddelde betrokkenheid bij een bepaalde pagina
  • E-mailadres door adverteerder geüpload in een klantenlijst

Met name de laatste toont nog meer het belang van het enkel uploaden van klantenlijsten van personen die daar toestemming voor hebben gegeven.

Facebook vergroot transparantie met "why am I seeing this"

Why am I seeing this. Bron: fb.com

LinkedIn Update

LinkedIn Lookalike Audiences

In de februari update deelden we al dat LinkedIn de interface heeft geupdate. Nu is LinkedIn ook de mogelijkheden op het gebied van doelgroeptargeting aan het uitbreiden. Sinds kort kunnen er ook Lookalike Audiences worden aangemaakt. Hiermee kunnen we naast retargeting ook LinkedIn gebruikers gaan benaderen die lijken op de opgebouwde doelgroepen. We kennen deze feature al van Facebook en Instagram, waar het vaak positief bijdraagt aan de resultaten. Het is nog niet in alle accounts mogelijk maar hou de pagina “gematchte doelgroepen” in de gaten.

LinkedIn Live

Op Facebook en Instagram is het al mogelijk om “live te gaan”. Dit wordt nu ook op LinkedIn getest onder de noemer “LinkedIn Live”. Op dit moment wordt er een bèta – op uitnodiging – getest binnen de Verenigde Staten. Naar verwachting zal het in de komende maanden voor iedereen worden uitgerold. Dit is een mooie ontwikkeling voor marketeers. LinkedIn Live kan namelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld webinars, interviews en Q&A’s.

Pinterest Update

Pinterest Advertising beschikbaar in Nederland

Begin 2019 werd Pinterest Advertising selectief beschikbaar gesteld in Nederland. Sinds 4 april is het voor iedereen in Nederland mogelijk om te adverteren via Pinterest. Deze nieuwe mogelijkheid biedt adverteerders kans om hun producten upper funnel bij de doelgroep onder de aandacht te brengen. In dit artikel kunt u meer lezen over Pinterest Advertising.

Meer over Social Advertising?

Social Media advertising biedt ieder dag meer mogelijkheden. Wilt u meer weten? Dan helpen wij graag verder in ons helpcentrum en delen regelmatig blogs over Social Media. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden of bent u op zoek naar meer verdieping bij een bepaald onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.