YouTube integreert AI tool voor titels, Tag Guaranteed Deals niet langer ondersteund en Meta deelt tips voor succesvolle video’s tijdens de feestdagen

In deze maandelijkse update bespreekt SDIM de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van video en display marketing. Ontdek de nieuwste creatieve mogelijkheden en inzichten die je helpen om je online prestaties te verbeteren.

HomeBerichtenYouTube integreert AI tool voor titels, Tag Guaranteed Deals niet langer ondersteund en Meta deelt tips voor succesvolle video’s tijdens de feestdagen
Geplaatst 1 augustus 2023 - Geschreven door: Sanne van der Raad

YouTube

YouTube integreert AI tool voor titels en beschrijvingen

YouTube lanceert een nieuwe tool die creators helpt bij het bedenken van titels voor hun YouTube-video’s. De tool maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en suggereert video-titels op basis van de video-transcriptie en beschrijving. De voorgestelde titels verschijnen onder het titelveld tijdens het uploaden van de video in YouTube Studio en maakt het gemakkelijker om effectieve titels te bedenken die kijkers aanspreken. YouTube biedt de nieuwe tool optioneel aan en creators kunnen nog steeds hun eigen titel kiezen, maar het kan hen helpen om geïnspireerd te raken over de mogelijke opties.

Maak impact met 30 en 60 seconden non-skippable ads op YouTube TV en YouTube Select CTV

Maak nu 30 en 60 seconden non-skippable advertenties voor YouTube TV en YouTube Select lineups via Instant Reserve. Hiermee krijg je de mogelijkheid om boeiende verhalen te vertellen en bestaande videocontent gemakkelijker te gebruiken voor de meest gestreamde content op YouTube en YouTube TV.

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in geselecteerde landen:

  • 30 seconden en 60 seconden non-skippable advertenties voor YouTube TV: Verenigde Staten
  • 30 seconden non-skippable advertenties voor YouTube Select op CTV-apparaten: Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan en Zuid-Korea.

 

TikTok

TikTok lanceert ‘Creative Challenge’ voor creators en merken

TikTok lanceert het ‘Creative Challenge’-initiatief om creators en merken samen te brengen en hen de mogelijkheid te bieden om geld te verdienen via advertentie-partnerships. Met dit nieuwe programma nemen creators deel aan door merken geplaatste challenges en dragen ze content aan voor potentiële betaalde samenwerkingen. TikTok geeft creators volledige creatieve vrijheid over hun advertenties, waardoor er meer kansen ontstaan ​​voor authentieke samenwerkingen met merken.

Om deel te nemen aan de ‘Creative Challenge’ moeten creators minstens 18 jaar oud zijn en een Amerikaans account hebben met minimaal 50.000 volgers. Alle ingezonden video’s moeten voldoen aan de communityrichtlijnen van TikTok. Daarnaast kunnen merken maximaal 30 advertenties kiezen uit elke challenge, waarbij de opbrengst vervolgens wordt gedeeld met de geselecteerde creators.

 

Meta

Korte video’s het snelst groeiende op social media: Meta deelt creatieve tips

In een tijd waarin video steeds dominanter wordt op social media-platforms, is het vinden van inspiratie voor je eigen content van cruciaal belang. Korte video’s blijken het snelstgroeiende contenttype te zijn op bekende platforms zoals Facebook, Instagram, YouTube en Snapchat.

Met de feestdagen in het vizier, worden marketeers aangespoord om video in te zetten als een effectief middel om de aandacht van het publiek te trekken. Toch is het creëren van boeiende en overtuigende content niet altijd makkelijk. Meta deelt daarom 4 tips voor succesvolle video’s:

  1. Gebruik slow-motion effecten. Schiet beelden met je telefoon en voeg vervolgens een slow-motion effect toe voor een opvallend resultaat.
  2. Maak een creatieve video met stop-motion. Zet voldoende afbeeldingen achter elkaar en creëer een stop-motion effect.
  3. Vertel je verhaal door middel van slideshow advertenties. Highlight hiermee producten of geef een kijkje achter de schermen
  4. Voeg geanimeerde tekst aan je advertentie toe. Licht nieuwe producten uit, benadruk belangrijke kenmerken van je product of kondig speciale aanbiedingen aan.

Daarnaast deelt Meta nog een aantal extra tips:

  • Gebruik effen achtergronden
  • Film vanuit verschillende hoeken
  • Grijp de aandacht binnen de eerste 3 seconden
  • Maak video’s niet langer dan 15 seconden 

 

Google Ads

Optimaliseer je videocampagne met de nieuwe functie ‘video enhancements’

Google introduceert de nieuwe functie ‘video enhancements’, waarmee je de prestaties van je video’s optimaliseert. De AI tool van Google maakt op deze manier bijvoorbeeld een verticale variant van een horizontale video, zodat de content beter werkt op verticale apparaten. Google noemt een tweetal voordelen, namelijk dat je met deze optie je kans op succesvol resultaat vergroot en je tijd en kosten bespaart voor het editen van video’s.

Geef Google toestemming om via AI je video’s zo nodig aan te passen via bovenstaand vinkje

 

DV360

Tag Guaranteed Deals niet langer ondersteund

Klanten die momenteel live tag guaranteed deals hebben, worden geadviseerd om een vervangende deal op te zetten, zoals een programmatic guaranteed deal. Als een programmatic deal geen optie is, kunnen klanten rechtstreeks samenwerken met de uitgever om de uitgaven voort te zetten. Deze verandering is van toepassing op alle lopende tag guaranteed deals, en klanten worden aangemoedigd om tijdig actie te ondernemen om hun advertentiecampagnes ononderbroken voort te zetten. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met een van onze display specialisten!

Kostentransparantie rapporten: Uitsplitsing mediakosten en bevestiging bruto-inkomsten vanaf nu beschikbaar

Adverteerders kunnen vanaf nu gebruikmaken van de kostentransparantie rapporten om een gedetailleerd overzicht te krijgen van mediakosten per verkoper. Met de mogelijkheid om bruto-inkomsten te bevestigen van bepaalde verkopers, kunnen adverteerders de mediakosten vergelijken met de bruto-inkomsten van de verkoper. Dit zorgt ervoor dat er geen verborgen kosten zijn die worden ingehouden door advertentieplatforms tijdens het media koopproces.

Het kostentransparantie rapport biedt adverteerders de mogelijkheid om kosten en inkomsten te vergelijken zonder contractuele details bloot te geven of het risico te lopen van inbreuk op de privacy van gebruikers. Dit stelt adverteerders in staat om op een transparante en eerlijke manier zaken te doen en beter geïnformeerde beslissingen te nemen over hun advertentiebudget.

 

Programmatic

DPG Media introduceert Ad Manager: een selfservice advertentieplatform voor doeltreffende advertenties

DPG Media heeft Ad Manager gelanceerd, een innovatief advertentieplatform waarmee adverteerders snel en effectief digitale advertentiecampagnes opzetten, beheren en optimaliseren op het Trusted Web*. Het platform biedt volledige controle over campagnes in een intuïtieve interface en werkt 30% sneller dan toonaangevende advertentieplatformen. Adverteerders profiteren van maximale mediawaarde, brand safety en uitgebreide targetingopties dankzij first-party data en integratie met Datalab. Het platform is toekomstbestendig en vrij van third-party cookies en identifiers.

*Het Trusted Web is een verzameling van kwalitatief hoogwaardige websites en apps die voldoen aan de strenge eisen van DPG Media op het gebied van kwaliteit, veiligheid en transparantie.

 

Video-on-Demand (VOD)

Maandelijks bereik VOD-platformen daalt, terwijl HBO Max verrast met stijging in zomermaanden

Tijdens de zomermaanden is er een gebruikelijke trend waarneembaar van dalende maandelijkse bereiken bij de meeste VOD-platformen. Zo is het maandbereik van Talpa Video Streams 24%, terwijl KIJK een bereik van 11% heeft. Viaplay heeft een opvallende daling laten zien, mogelijk vanwege het feit dat veel mensen er alleen op geabonneerd zijn vanwege de F1-uitzendrechten. HBO Max daarentegen boekt succes en laat juist een stijging in bereik zien. De VOD-dienst timmert hard aan de weg en steekt daarmee positief af bij de dalende bereikcijfers van andere platforms tijdens de zomerperiode.

Streamingdiensten domineren met 37.7% op tv in de VS, YouTube en Netflix strijden om aandacht

Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat meer dan een derde (37,7%) van de tijd die Amerikaanse consumenten aan tv-kijken besteedt, naar streamingdiensten gaat, met daaropvolgend kabel-tv (30,6%). Hoewel streamingdiensten de grootste aandacht van consumenten krijgen, is de tijdsbesteding op verschillende platforms behoorlijk versnipperd. YouTube (8,8%) overtreft Netflix (8,2%) maar nipt in aandeel. Dit geldt echter niet als we kijken naar hoeveel minuten er dagelijks op de platforms wordt doorgebracht. Volgens prognoses zullen Netflix-kijkers dit jaar 11 minuten meer per dag op Netflix doorbrengen dan YouTube-kijkers op YouTube.

Bron

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op