Google’s Firebase Analytics, mobile app tracking

Waarom SDIM

  • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
  • Data-driven & resultaatgericht
  • Heldere taal, no nonsense
  • Loyale partner voor de lange termijn
  • Transparante pricing
  • Hoog kennisniveau
HomeKanalen & toolsGoogle’s Firebase Analytics, mobile app tracking

Firebase Analytics is een onderdeel van Firebase. Het is dé gratis analytics tracking solution voor mobiele apps. Simpel gezegd is het Google Analytics, maar dan voor apps. Google heeft Firebase begin 2015 overgenomen en inmiddels de modules van dit mobile app development platform uitgebreid met Analytics functionaliteit. SDIM verwacht dat Firebase Analytics een geduchte concurrent gaat worden voor betaalde mobile app tracking functionaliteit van bijvoorbeeld een App Annie. En dat geheel kosteloos.

Het zou in de toekomst ook de tracking van advertising via de SDK’s van losse mobile advertising kanalen helemaal overbodig kunnen maken.

Als u gebruik maakt van Google Ads of andere Google advertising producten is Firebase Analytics eigenlijk nu al de enige juiste tool voor de tracking van (conversie-)resultaten in-app. De ondersteuning van tracking van iOS en kanalen als Facebook zijn nog in ontwikkeling, echter onze verwachting is dat dit snel in orde komt. Voor iOS worden zijn al grote stappen gemaakt. Natuurlijk heeft Google de integratie van de eigen producten al helemaal op orde (Google Ads, Youtube, Android en Play store etc.)

Firebase Analytics maakt het verder mogelijk om te zien hoe uw betaalde reclame campagnes presteren met cross-netwerk attributie. De “audiences” functie van Firebase stelt u in staat om doelgroepen te definiëren aan de hand van uw app gebruikers statistieken en deze te gebruiken voor verbeterde mobile advertising.

Heeft u vragen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van app tracking en mobile advertising resultaat inzicht nodig? SDIM levert advies op alle vormen van mobile advertising tracking en tools, waaronder Firebase. Desgewenst kunt u de -aansturing van- de setup aan ons uitbesteden.

 

Vragen over Google’s Firebase Analytics, mobile app tracking?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op