Amazon Sponsored Ads & branded stores beschikbaar in Nederland

HomeBerichtenAmazon Sponsored Ads & branded stores beschikbaar in Nederland
Geplaatst 8 januari 2021 - Geschreven door: Menno Goossens

Hoewel Amazon inmiddels bijna een jaar geleden haar deuren in Nederland geopend heeft, waren veel van de advertentiemogelijkheden op het platform voor verkopers nog niet beschikbaar. Eind vorig jaar kwam de eerste stap met het beschikbaar worden van de Amazon DSP voor Nederlandse verkopers. Gisteren kondigde Amazon op haar eigen blog aan dat Amazon Sponsored Ads & branded stores nu beschikbaar zijn in Nederland.

Wat zijn Amazon Sponsored Ads?

Naast het simpelweg aanbieden van uw productaanbod op Amazon was het in veel landen al mogelijk om uw productaanbod of uw merk extra te promoten d.m.v. Amazon Sponsored Ads. Hiermee is het mogelijk om uw aanbod onder de aandacht te brengen bij de bezoekers van Amazon websites. Uiteraard tegen extra advertentiekosten. Het systeem dat Amazon daarvoor gebruikt lijkt erg op dat van Google Ads. Met als verschil dat u hier uw aanbod op Amazon zelf promoot en dus geen verkeer naar uw eigen website stuurt.

Amazon Sponsored Ads bestaan uit twee onderdelen:

  • Amazon Sponsored Products
  • Amazons Sponsored Brands

Wat zijn Amazon Sponsored Products?

Met Amazon Sponsored Products kunt u uw producten extra promoten op Amazon.nl. Met als doel het realiseren van extra verkoop. Hierbij kunt u kiezen voor automatische campagnes, waarbij Amazon o.b.v. de door u gekozen producten advertenties toont bij relevantie zoekopdrachten van bezoekers, maar ook bijvoorbeeld bij vergelijkbare producten of producten die complementair (kunnen) zijn aan die van u. Uiteraard kunt u zelf kiezen welke producten dit zijn en kunt u o.b.v. een CPC-model zelf bieden en dus de kosten beheren. De andere optie is om zelf een campagne te maken en daar keywords te selecteren waarvan u denkt dat deze verkoop op kunnen leveren. Welke optie u ook kiest, uiteindelijk worden de producten zichtbaar in de zoekresultaten op Amazon. En net als veel andere advertentieplatformen, betekent dit dat u boven de ‘organische’ resultaten zichtbaar bent.

Amazon Sponsored Products

 

Daarnaast is het ook mogelijk dat uw producten verschijnen onder productpagina’s van producten die mensen op dat moment aan het bekijken zijn:

Wat zijn Amazon Sponsored Brands?

Amazon Sponsored Brands is een vergelijkbaar type advertentie als sponsored products, maar zoals de naam al doet vermoeden kunt u hiermee uw merk promoten. In deze vorm wordt het logo van uw merk getoond, maar heeft u ook de mogelijkheid om aantal van uw producten uit te lichten. Ideaal als u de bezoekers van Amazon.nl op de hoogte wilt brengen van uw merk en de producten die u hen te bieden heeft.

Amazon Sponsored Brands

Een voorbeeld van Amazon Sponsored Brands

Amazon Branded Stores

Met een Amazon Store kunt u als merk, geheel kosteloos, uw eigen kleine webshop binnen de Amazon omgeving inrichten. Op deze manier kunt u uw merk nog meer lading geven binnen de Amazon omgeving en dit is dus een ideale landingspagina voor uw Amazon Sponsored Brands campagnes (deze kunnen alleen binnen Amazon landen namelijk). Met deze optie is het mogelijk om de merkbeleving die bij uw merk past ook binnen Amazon over te brengen. Bijkomend voordeel is dat u hier geen developer voor hoeft in te schakelen omdat Amazon een hoop voorwerk heeft gedaan. O.b.v. door Amazon beschikbaar gestelde templates kunt u uw winkel indelen. Het enige wat u dan zelf hoeft te doen is deze vullen met content die past bij uw merk.

 

Aan de slag met Amazon Sponsored Ads?

Benieuwd wat de beste aanpak is voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met SDIM op om de mogelijkheden te bespreken!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op