Display & Video Update Mei 2023

Maandelijks bespreekt SDIM de laatste ontwikkelingen op het gebied van display- en video marketing, zodat jij als online marketeer op de hoogte blijft van de laatste veranderingen. In deze editie bespreken we updates over YouTube, Instagram Reels en de integratie tussen Google Analytics 4 en Search Ads 360. Lees snel verder!

HomeBerichtenDisplay & Video Update Mei 2023
Geplaatst 4 mei 2023 - Geschreven door: Niek van Loenhoud

YouTube krijgt tabblad voor podcasts

YouTube heeft een nieuw tabblad voor podcasts geïntroduceerd op de kanalenpagina. Dit tabblad moet podcasts beter vindbaar maken op de website en de positie van YouTube op de markt voor podcast-apps verbeteren. Het tabblad is zichtbaar op zowel de desktopversie als in de apps voor iOS en Android. Dit is een interessante ontwikkeling voor marketeers die podcasts willen integreren in hun marketingstrategieën. YouTube zal zich op deze manier meer transformeren naar een platform waarop eveneens podcasts te vinden zijn. Lees hier meer over deze update.

Nieuwe functies voor YouTube Premium

YouTube Premium-abonnees kunnen nu profiteren van enkele nieuwe functies, zoals verbeterde afspeelkwaliteit van video’s (voornamelijk hogere bitrate, waardoor je meer detail kan zien), SharePlay voor YouTube in FaceTime en kleine nieuwe functies zoals Smart Downloads waarmee je aanbevolen video’s automatisch kan downloaden. 

YouTube stopt met overlayadvertenties tijdens video’s

Vanaf 6 april zal YouTube geen overlayadvertenties meer tonen tijdens video’s. Deze beslissing is genomen om de gebruikerservaring te verbeteren en de betrokkenheid te verschuiven naar advertentieformaten die beter presteren. De financiële impact voor videomakers zal waarschijnlijk klein zijn en de advertenties zullen waarschijnlijk verschuiven naar types als skipbare en niet-skipbare video-ads. Lees hier meer over deze update.

Benut de kracht van korte video’s met YouTube Shorts

Korte video’s zijn populairder dan ooit en YouTube speelt hierop in met YouTube Shorts. Dit platform biedt sinds vorig jaar nieuwe manieren om de prestaties van direct-response campagnes te verbeteren en een zeer betrokken publiek te bereiken.

YouTube breidt Shorts nu uit naar Video reach-campagnes en voegt In-feed videoadvertenties toe voor meer mogelijkheden om in contact te komen met het publiek. Deze campagnes gebruiken Google AI om de beste combinatie van advertenties weer te geven. Daarnaast stelt YouTube Select adverteerders in staat om 1,5 miljard ingelogde maandelijkse Shorts-gebruikers te bereiken.

Met de nieuwe First Position functie op Shorts, nog in pilotfase bij YouTube Select, kunnen advertenties ook vertoond worden aan het begin van een kijksessie. Wanneer een kijker YouTube Shorts opent en begint met kijken, is uw advertentie de eerste die ze zullen zien. Hierdoor kan een sterke eerste indruk gemaakt worden. 

Het inzetten van YouTube voor awareness campagnes betekent dat meer mensen uw boodschap kunnen zien terwijl ze naar de kanalen en content kijken die ze leuk vinden. Lees er meer over in de blog van Google.

Instagram Reels biedt montage-tools en meer inzichten in Reels

Het bewerken van je Reels wordt nu nog eenvoudiger met de introductie van een geïntegreerd bewerkingsscherm voor video, audio, stickers en tekst. Deze verbetering zorgt voor een gemakkelijkere synchronisatie van Reel-elementen en maakt ze zo visueel aantrekkelijker. Deze wereldwijde update is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Bovendien biedt Instagram Reels nu uitgebreidere inzichten om je beter te laten begrijpen hoe je content presteert. Met de toevoeging van twee nieuwe statistieken, totale kijktijd en gemiddelde kijktijd, krijg je meer inzicht in de betrokkenheid van je publiek en de mogelijkheid om effectievere ‘hooks’ te creëren om kijkers langer te boeien. Ontdek meer over deze nieuwe functies in dit artikel.

Aanpasbare video-export van Ads Creative Studio naar Campaign Manager 360

Ads Creative Studio-gebruikers kunnen nu aanpasbare videoprojecten exporteren naar Campaign Manager 360 om te gebruiken in hun video-advertentiecampagnes. Gebruikers kunnen op die manier video-, audio-, afbeeldings- en tekstvarianten maken en deze toewijzen aan targetingregels op basis van signalen zoals geografie en taal.

Nieuwe audibility statistieken voor audio- en videoadvertenties in DV360

Er zijn nieuwe statistieken toegevoegd om audibility te meten voor zowel audio- als videoadvertenties. Audibility-statistieken helpen inzicht te krijgen in de prestaties van de advertenties, vooral als het gaat om de geluidskwaliteit en hoeveel kijkers of luisteraars daadwerkelijk naar de advertentie luisteren. Lees hier meer over de nieuwe metrics.

Verbeterde integratie tussen GA4 en SA360

Daarnaast worden er ook verbeteringen verwacht voor de integratie tussen Google Analytics 4 (GA4) en Search Ads 360. De integratie tussen Google Analytics 4 en Search Ads 360 biedt adverteerders de mogelijkheid om de kracht van hun data binnen Google Analytics te benutten en vervolgens te gebruiken in SA360. Voor het eerst is deze integratie beschikbaar voor zowel Standard als Enterprise Google Analytics-klanten.

De belangrijkste voordelen van deze integratie zijn:

  1. SA360 (new & legacy) en Google Analytics 4 Account Koppeling: Door je SA360 en GA4 accounts te koppelen, kun je eenvoudig gegevens uitwisselen tussen de twee platforms. 
  2. Export van SA360-verkeer en -metrics in GA4-rapportage: Met deze functie kunnen adverteerders SA360-verkeersgegevens en -metrics exporteren naar GA4. Dit betekent dat je al je belangrijke data op één plek kunt analyseren en evalueren.
  3. Conversie-export van GA4 naar SA360 voor rapportage: Door conversies van GA4 naar SA360 te exporteren, krijgen adverteerders een beter beeld van de prestaties van hun campagnes en kunnen ze hun biedstrategieën optimaliseren.
  4. Binnenkort kun je GA4 Conversion exports gebruiken om SA360-biedingen aan te sturen: Binnenkort zullen adverteerders ook in staat zijn om GA4-conversiegegevens te gebruiken om hun SA360-biedstrategieën te verbeteren. 

Wil je meer weten over hoe je de nieuwe functies en inzichten voor YouTube, Instagram Reels en Ads Creative Studio kunt gebruiken om jouw online marketingstrategie te optimaliseren? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op