Google AdWords koppelen met Google Analytics – Update

Bij Google zitten ze zeker niet stil wat betreft ontwikkelingen op het gebied van Google Analytics. Nu is niet elke ontwikkeling even groot en spannend als ‘Universal Analytics’, maar dat betekent niet dat deze kleine veranderingen geen aandacht verdienen. In het rijtje van kleine verbeteringen/aanpassingen behoort ook het koppelen van Google AdWords met Google Analytics.

Heeft u een Google Analytics account (nogal retorisch maar goed) én een Google AdWords account draaien? Dan is het koppelen van beide accounts aan elkaar echt een no-brainer. Zodra u uw Google Analytics account en uw Google AdWords account goed met elkaar heeft gekoppeld, zorgt u ervoor dat het verkeer via de betaalde zoekresultaten correct wordt geregistreerd in het Google Analytics account. Een klik op een AdWords advertentie wordt netjes opgeteld bij het ‘Google / cpc’ verkeer. Indien beide accounts niet (of niet correct) gekoppeld zijn aan elkaar, ziet u waarschijnlijk geen ‘Google / cpc’ verkeer in uw Google Analytics statistieken verschijnen. U vroeg zich in dat geval waarschijnlijk al af waarom u in ene organisch zo goed scoort in Google. Kortom, zorg er te allen tijde voor dat beide accounts op een correcte manier zijn gekoppeld aan elkaar. Op die manier wordt het Google AdWords verkeer correct gemeten in uw Google Analytics account en dan pas kunt u echt bepalen hoe uw betaalde bezoekers zich gedragen en converteren op uw website.

Het belang van een correcte koppeling tussen beide accounts moge nu wel duidelijk zijn. Maar hoe koppel ik nou een AdWords account aan een Google Analytics account? Geen probleem, ook op die vraag helpen wij u graag! Om u antwoord te kunnen geven op deze vraag verwijs ik u graag naar het volgende helpcentrum artikel op onze website: https://www.sdim.nl/helpcentrum/google-analytics-helpcentrum/uw-google-adwords-account-koppelen-aan-uw-google-analytics-account/. Mocht u er met dit helpcentrum artikel evengoed niet uitkomen, dan houdt het helaas op. Nee hoor! Neem in dat geval gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *