Google Display Advertising – toename mogelijkheden en tools

HomeBerichtenGoogle Display Advertising – toename mogelijkheden en tools
Geplaatst 3 juni 2011 - Geschreven door: Jan Dirkzwager

Vorige week gaf Neal Mohan, hoofd Display Advertising bij Google, in de Financial Times aan dat de uitgaven binnen het Display Netwerk van Google de komende jaren met de factor 10 zullen toenemen. Hiermee wordt onderstreept dat adverteren in het Google Display Netwerk in toenemende mate van potentieel belang is voor adverteerders.

Google Display Advertisting – toenemende mogelijkheden

Voorheen werd Display Advertising in het Google Netwerk breed ingezet met branding als voornaamste advertentiedoel. Met de toenemende tools en mogelijkheden, zoals het segmenteren op basis van o.a. demografische en geografische factoren, het inzetten van re-marketing en het targeten van specifieke websites, zijn adverteerders meer en meer in staat om Display Advertenties doelgerichter in te zetten. Om te voorkomen dat het inzetten van Display Advertenties in het Google Netwerk complex wordt, biedt Google gerichte ondersteuning in het creëren van campagnes via Google Campaign Insights en andere hulpprogramma’s.

Hiermee maakt Google met het adverteren in het Display Netwerk een fikse ontwikkeling door. De advertenties transformeren van ‘gewone’ advertenties in een bijzonder medium: Display Advertenties worden socialer en sluiten steeds meer aan bij de belevingswereld van de gebruiker (inmiddels 87% van de Nederlands bevolking).

Relatieve CTR Display Netwerk

Onlangs lanceerde Google bovendien een nieuw hulpmiddel voor het optimaliseren van Display Advertising campagnes: de Relatieve CTR. Deze data stelt adverteerders in staat om de prestaties van hun advertenties in het Google Display Netwerk te vergelijken met concurrenten die dezelfde advertentietypes op dezelfde website(s) voeren. De relatieve CTR is hiermee een goede indicatie van de kwaliteit van een campagne en een betrouwbaardere succesfactor voor de prestatie van Display campagnes dan de algemene CTR.

De mogelijkheid om advertenties in te kopen op basis van betrouwbare prestatiedata zal de inzet van advertenties binnen het Google Display Netwerk meer toegevoegde waarde geven aan alle partijen: de adverteerder, de publisher en natuurlijk de gebruiker.

SDIM zet voor diverse opdrachtgevers succesvolle Display Advertising campagnes in, met als doel méér rendement uit een campagne te realiseren. Heeft u al ervaringen met Google Display Advertising?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.