Het belang van IP-adressen filteren

De invloed van thuis werken op Google Analytics data

Om het maximale uit Google Analytics te halen is het belangrijk dat de data zo schoon mogelijk is. Echter ziet SDIM de afgelopen weken bij veel klanten de sessies onnatuurlijk stijgen door eigen/intern verkeer van thuiswerkers. Dit vertroebelt de cijfers enorm van Google Analytics en is er slecht voor de betrouwbaarheid van de data. SDIM beantwoordt de belangrijkste vragen en toepassingen omtrent het belang van IP-adressen filteren in Google Analytics tijdens de corona crisis in deze blog.

HomeBerichtenDe invloed van thuis werken op Google Analytics data
Geplaatst 2 april 2020 - Geschreven door: Jesse Wieleman

Het belang van IP-adressen filteren in Google Analytics bij thuiswerken

Standaard filtert SDIM bij een setup van Google Analytics al het interne verkeer van de klant en ons eigen verkeer eruit. Dit is van cruciaal belang om de data zo schoon mogelijk te hebben. Dit is immers de data waarop de online marketing beslissingen genomen worden. Echter nu de afgelopen weken is opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven, werken veel mensen nu ook vanuit huis. Dit leidt tot veel veranderingen in de online data voor bijna elk bedrijf. Ons blog ‘Coronacrisis, wat zeggen de cijfers per branche’ gaat hier dieper op in.  Qua data zien we bij veel Google Analytics accounts dat door al het thuiswerkende personeel de sessies op de eigen websites onnatuurlijk stijgen. Dit is erg slecht voor de betrouwbaarheid van de cijfers en de beslissingen die u daarop maakt. Dit heeft er vaak mee te maken dat de IP-adressen van medewerkers die thuis werken niet worden toegevoegd aan de filtering van Google Analytics. Echter is de intentie van uw eigen werknemers of collega’s natuurlijk heel anders dan van andere bezoekers. Om het verkeer betrouwbaar te houden is het belangrijk om deze IP-adressen uit te sluiten van de cijfers. Dit kan u doen door zelf filters aan te maken in Google Analytics aan de hand van IP-adressen of dit door SDIM te laten doen.

Hoe pakt SDIM dit aan?

Mocht u dit uit handen willen geven, helpt SDIM uiteraard graag. SDIM maakt dan samen met u een lijst op van de IP-adressen van de medewerkers die vanuit huis werken. Dit begint natuurlijk met wat uw IP-adres is. Dit kan u vinden online op verschillende websites. Dit is een IPV4 IP-adres oftewel een reeks getallen of een IPV6 IP-adres. Voor de filtering in Google Analytics maakt het niet uit welke u heeft. Als het gehele bestand is ingevuld en met ons is gedeeld, voegt SDIM efficiënt de filtering toe aan het Google Analytics account op een overzichtelijke en efficiënte manier (dat wil zeggen in zo min mogelijk filters).

Vragen over IP-adressen filteren in Google Analytics?

Wellicht dat u nu overtuigd bent geraakt van de noodzaak om IP-adressen te filteren in Google Analytics. Wilt u echter meer informatie omdat u er niet helemaal uitkomt? Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat SDIM voor uw organisatie kan betekenen.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op