Samenwerking Indeed en Glassdoor

Plaats je je vacature op Indeed? Dan wordt deze sinds enkele weken automatisch doorgeplaatst naar Glassdoor. Daarnaast kunnen klanten nu profiteren van kortingen door de abonnementen op de bedrijfspagina te combineren.

HomeBerichtenSamenwerking Indeed en Glassdoor
Geplaatst 31 maart 2021 - Geschreven door: Chloë Fonville

Indeed en Glassdoor zijn beide job aggregators. Het zijn zoekmachines voor vacatures welke hun vacatures scrapen van websites en vacaturesites op het internet. Indeed heeft wereldwijd 250 miljoen unieke maandelijkse bezoekers en Glassdoor heeft wereldwijd 50 miljoen unieke maandelijkse bezoekers.

Het profiel van de gebruikers die zich op Glassdoor bevinden is in de afbeelding hieronder te zien.

Hoe is de samenwerking ontstaan?

Het Japanse uitzendconcern Recruit Holdings werd opgericht in 1960 en heeft in de loop der jaren diverse vacaturesites gekocht. Recruit Holdings kocht in 2012 Indeed en vervolgens in 2018 Glassdoor. Indeed en Glassdoor zijn daardoor beide dochterondernemingen van Recruit Holdings en werken samen op de recruitment markt. Met Glassdoor hoopt het bedrijf vooral talent aan te trekken met employer branding en met Indeed zorgen ze voor een recruitment platform.

Wat kunnen we verwachten van de samenwerking?

Doorplaatsen Vacatures

De vacatures die zowel organisch als gesponsord geplaatst worden op Indeed worden automatisch doorgeplaatst naar Glassdoor, dit is de afgelopen weken 100% uitgerold. Daarbij is het ook niet meer mogelijk om vacatures handmatig op Glassdoor te plaatsen. De inzichten van een gesponsorde campagne zullen in Indeed zichtbaar zijn. Er wordt hierin helaas geen onderscheid gemaakt in kosten die op Glassdoor of op Indeed zijn gemaakt. De adverteerder betaalt bij zowel Indeed als bij Glassdoor wanneer een gebruiker de vacature binnen het platform openklikt. De gebruiker kan daarna, afhankelijk van de instellingen, solliciteren binnen het platform van Indeed/Glassdoor of op de website van de adverteerder. Een klik vanuit Glassdoor naar de website van de adverteerder wordt aan de bron Indeed toegewezen met UTM parameters.

Bundel abonnementen

Adverteren op Indeed zorgt er automatisch voor dat er bedrijfsprofielen worden aangemaakt op Indeed en Glassdoor, door deze te claimen kunnen ze worden ingericht met content. De betaalde varianten van deze bedrijfsprofielen heten Select Werkgeversprofiel/Enhanced Profile voor Glassdoor en Bedrijfspagina Premium/Company Page Premium voor Indeed. Het belangrijkste verschil tussen beide bedrijfsprofielen is het feit dat er binnen een Enhanced Profile van Glassdoor vacatures geplaatst kunnen worden op de bedrijfspagina van concurrenten. Dit kan alleen als de concurrenten geen Enhanced Profile hebben. Dit is geen mogelijkheid binnen de Indeed Company Page Premium. De prijs van de abonnementen hangt af van het vacature volume op jaarbasis. Hoe meer vacatures een bedrijf heeft des te hoger liggen de kosten voor een abonnement. Hieronder een overzicht van de onderdelen per abonnement.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op