SDIM AI Event 2023

It’s a wrap! Het eerste grootschalige AI event van SDIM is een feit! Vorige week kwamen we samen in Basecamp Haarlem om mensen meer te leren over AI. Een aantal sprekers vertelden alle ins en outs van Artificial Intelligence. Allerlei zaken kwamen aan bod: van chatbots, de invloed van AI op content marketing en SEO tot de juridische kant van AI. Daarnaast was er ook een interessante workshop waarin de deelnemers zelf actief aan de slag gingen met AI. Wij hebben een hele mooie dag beleefd en kunnen niet wachten tot de volgende editie. Heb je ons event gemist? Hieronder lees je de belangrijkste besproken thema’s van het SDIM AI event 2023. 

HomeBerichtenSDIM AI Event 2023
Geplaatst 8 november 2023 - Geschreven door: Chandini Naipal

Introductie

De dag begon met een warm welkom van de SDIM-collega’s voor alle aanwezige gasten. Het evenement volgde een programma van 10.00 tot 18.00 uur en omvatte interessante presentaties, een praktische AI-workshop, een Q&A-sessie en werd afgesloten met een gezellige borrel. Dave Swart, onze eigen dataspecialist bij SDIM, was de host gedurende de hele dag. De aftrap van het evenement werd gedaan door onze CEO, Pieter Borst. In zijn openingsspeech werden SDIM, de geschiedenis van AI en de huidige cruciale rol van AI besproken. Ook kwamen onderwerpen als generatieve AI, de risico’s van AI en praktische toepassingen van AI aan bod. Na deze inleiding hadden de deelnemers de keuze om ’s ochtends deel te nemen aan een workshop of om lezingen bij te wonen.

Presentatie 1 – Sander van der Kraan (Conversed AI)

Sander van der Kraan, oprichter van Conversed AI, verzorgde de eerste talk. Tijdens zijn presentatie dook hij dieper in op chatbots en Large Language Models. Hij legde uit welke voordelen chatbots en AI-assistenten kunnen bieden voor jouw website en demonstreerde live hoe dit in de praktijk werkt.

Presentatie 2 – Sebastiaan van der Lans (Wordproof)

De tweede talk werd gepresenteerd door Sebastiaan van der Lans, oprichter van WordProof. Hij vertelde alles over Private AI en hoe dit ingezet kan worden in het bedrijfsleven. Hierbij nam hij ons onder andere mee in de uitdagingen van Public AI, hoe Private AI de oplossing kan zijn en hoe je Private AI in de praktijk kan inrichten.

Presentatie 3 – Daan Aussems en Tom van Duivenvoorden (SDIM)

De derde talk werd verzorgd door onze eigen SEO specialisten, Daan en Tom. In deze presentatie doken ze dieper in op de toekomst van SEO met de opkomst van AI. De presentatie volgde een tijdslijn, met een korte introductie over Google aan het begin. Hierin werd uitgelegd hoe Google de menselijke taal steeds beter begrijpt, met bijzondere aandacht voor de rol van MUM. Vervolgens werd de ontwikkeling van EAT naar EEAT besproken. Ook was er een korte inleiding over generatieve AI, vooral gericht op het brede publiek. Tot slot werd de nieuwe ontwikkeling op het gebied van AI uitgelegd, bekend als “Search Generative Experience” (ook wel SGE genoemd).

Na de drie talks en de ochtendworkshop was het lunchtijd! De perfecte manier om te netwerken met medebezoekers. Na de lunch werden de groepen gewisseld. Je kon er uiteraard ook voor kiezen om alleen de talks bij te wonen en de AI workshop helemaal over te slaan. 

Presentatie 4 – Tristan van Thielen (Devoteam)

In de vierde talk gaf Tristan van Devoteam een kijkje in de mogelijkheden van de Google Cloud. Hij ging in op het verzamelen van data in een CDP, de mogelijkheden en belang van visualisatie door middel van BigQuery en Looker en de uiteindelijke activatie. Binnen de Google Cloud kan je vervolgens verschillende AI modellen daarop loslaten om bijvoorbeeld gepersonaliseerde content te genereren en tonen om je campagnes naar een hoger niveau te tillen

Presentatie 5 – Rosanne Bos (SDIM)

In de vijfde talk deelde onze eigen content marketeer, Rosanne, haar verhaal. Ze ging dieper in op de kansen en uitdagingen van AI voor contentcreatie. Tijdens een interactieve presentatie probeerde ze het publiek te prikkelen om aan de slag te gaan met AI, maar ook om kritisch na te denken over hun merk en verhaal. 

Presentatie 6 – Romar van der Leij (DDMA)

De laatste talk van het evenement werd verzorgd door Romar van DDMA, een partner van SDIM. Tijdens deze lezing nam hij ons mee in de kernprincipes en grondslagen van de AVG met betrekking tot AI. Dit bracht interessante vraagstukken en gesprekken teweeg onder het publiek.

AI Workshop – Gwoon Sun Lai en Steven van Eck (SDIM)

Tijd om de kennis in de praktijk te brengen! Tijdens de workshop vertelden onze collega’s én AI-specialisten Gwoon Sun en Steven meer over de toepassing van AI op dagelijkse werkzaamheden. De deelnemers gingen aan de slag met het maken van een campagne door middel van AI. 

Einde

Tot slot werd het event geëindigd met een vragenpanel, waarna een borrel volgde. Wij willen iedereen (nogmaals) bedanken die aanwezig was op dit event. We hopen dat iedereen een leerzame en nuttige dag heeft gehad. Zien we jou op ons volgende event? 

Meer weten over de thema’s die zijn besproken tijdens het event? Neem gerust contact op!

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op