[VIDEO] Hoe raak je een SEO-penalty van Google kwijt?

Een penalty van Google, hoe kom je eraan? En nog belangrijker: hoe kom je er weer van af? SDIM legt het uit.

HomeBerichten[VIDEO] Hoe raak je een SEO-penalty van Google kwijt?
Geplaatst 18 augustus 2020 - Geschreven door: Matthew Verloop

Een penalty van Google is simpel gezegd een straf voor het overtreden van de richtlijnen. Er zijn twee soorten penalty’s: handmatige en algoritmische penalty’s. Bij die eerste heeft een Google uw site bekeken en besloten dat u de regels overtreedt. Bij de tweede komt er alleen een algoritme aan te pas. In beiden gevallen deelt Google niet wat de oorzaak is van de penalty.

Hoe herkent u een penalty?

Meestal merkt u dat u bent bestraft doordat uw organische resultaten radicaal zijn gekelderd. Een omgekeerde hockeystick growth, zeg maar. Ook zijn er een aantal andere signalen:

  1. U vindt uzelf niet meer op uw merknaam.
  2. Hoge rankings zakken weg naar pagina 2 of 3.
  3. Uw hele site is verdwenen, dit check je door de search operator site in te voeren.

Waarvoor krijgen bedrijven meestal straf van Google? De meeste penalty’s zien we uitgedeeld worden voor de volgende overtredingen:

  1. Slechte linkbuilding, bijvoorbeeld via een linknetwerk. Dat geldt ook voor overdreven linken tussen uw eigen domeinen.
  2. Content bedoeld om de zoekmachine te misleiden. Denk hierbij aan content verzameld van andere websites, of voor mensen onleesbare teksten vol met zoektermen.
  3. Over-optimalisatie. Je hebt je pagina’s volgestopt met keywords. Dat werkt al sinds 1998 niet meer.

De rode draad in al deze aanleidingen voor een penalty: er is een bewuste poging geweest om de zoekresultaten te manipuleren waarbij de richtlijnen worden overtreden.

Hoe komt u er vanaf?

Vrij simpel. Identificeer de oorzaak, begin bij de oorzaken die we net noemden. Corrigeer die en dien een reconsideration request in via Search Console. In goed Nederlands, vraag vriendelijk of de penalty verwijderd kan worden.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.