Bereik effectief uw doelgroep

[VIDEO] Het Google Display Netwerk; wat is het en wat kunt u ermee?

Wilt u uw doelgroep ook bereiken op momenten dat ze niet concreet naar u op zoek zijn? Dat kan via Google Display. In deze blog met bijbehorende video legt SDIM alles uit over het Google Display Netwerk. 

HomeBerichten[VIDEO] Het Google Display Netwerk; wat is het en wat kunt u ermee?
Geplaatst 11 mei 2021 - Geschreven door: Mike Karregat

Wat is het Google Display Netwerk?

Het Google Display Netwerk is een grote verzameling van websites en apps waarop advertenties kunnen staan. Onder deze verzameling vallen zowel grote namen zoals NU.nl en Buienradar.nl, maar ook kleinere websites. Dit kunnen nieuwssites of blogs zijn, maar ook fora. Daarnaast zijn ook de eigen kanalen van Google, zoals YouTube en Gmail, opgenomen in het Google Display Netwerk.

Welke kansen biedt het Google Display Netwerk?

Via campagnes in het Google Display Netwerk kun je op een laagdrempelige manier, effectief je doelgroep bereiken. De kracht van een display campagne is dat het adverteerders in staat stelt om een doelgroep te bereiken wanneer deze niet actief naar u op zoek is. Denk hierbij aan potentiële klanten of mensen die op uw website zijn afgehaakt tijdens het aankoopproces. Dit geeft adverteerders mogelijkheden om in elke fase van een customer journey de juiste boodschap te communiceren.

Wat zijn de best practices van adverteren via het Google Display Netwerk?

  • Het is belangrijk dat u weet wie uw doelgroep is, zodat u deze met de beschikbare targetingopties kan bereiken.  
  • Zorg er verder ook voor dat uw advertenties aansluiten op de aankoopfase en doelgroep die u wilt bereiken. Houd hier rekening mee in uw campagne en advertentiegroep structuur.
  • Gebruik een combinatie van Responsive Display Ads en HTML5 advertenties. En test met bijvoorbeeld verschillende afbeeldingen, USP’s en kleuren.
  • Gebruik soft conversies en bij voldoende data macro conversies om de resultaten te monitoren en te optimaliseren.
  • Zorg ervoor dat uw creaties niet ‘tekst heavy’ zijn. Het is een display advertentie, geen banner.
  • Zorg ervoor dat de afbeeldingen bij Responsive Display Ads duidelijk aangeven wat het thema of onderwerp is.

Take away

Display is een laagdrempelige manier om uw doelgroep te bereiken. Zowel voor merkbekendheid als wanneer u aankopen wilt stimuleren. Start daarom vandaag nog met een Display campagne. 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op