[VIDEO] Hoe optimaliseert u e-mail voor meer zichtbaarheid?

Zet u e-mailmarketing in voor uw bedrijf? Ontdek de tips waarmee u de content van e-mailnieuwsbrieven optimaliseert, waardoor het bereik vergroot.

 

HomeBerichten[VIDEO] Hoe optimaliseert u e-mail voor meer zichtbaarheid?
Geplaatst 19 juli 2021 - Geschreven door: Anne Metzelaar

De kracht van e-mailmarketing 

E-mailmarketing is voor veel bedrijven een waardevol kanaal om hun doelgroep te bereiken in de action en loyalty fase. U bereikt met uw boodschap immers de inbox van uw doelgroep, die al betrokken is bij uw merk. Emailmarketing is een minder vluchtig kanaal dan social media platformen en het zorgt ervoor dat u uw doelgroep ook kunt bereiken op momenten dat ze niet direct naar u op zoek zijn. 

Maar hoe richt u uw e-mail content nou op de beste manier in? En hoe zorgt u voor hogere click- en open rates? 

Tip 1: Optimaliseer de onderwerpregel

Een goede onderwerpregel is het halve werk! En een van de belangrijkste elementen die de open rate van uw e-mailnieuwsbrief bepalen. 

Trigger en trek de aandacht

Goede onderwerpregels geven ontvangers een reden om de inhoud te bekijken. Zorg er daarom voor dat de onderwerpregel de aandacht trekt, schrijf actief en zet aan tot actie. 

Personaliseer de onderwerpregel 

Personaliseer uw onderwerpregel met de naam of de locatie van de ontvanger voor een hogere mate van betrokkenheid. Zeker bij acties, verjaardagsdeals of follow-ups na een aankoop.

Houd het kort

Korte, bondige onderwerpregels vallen meer op. Zet de belangrijkste woorden uit uw boodschap vooraan. En houd rekening met de beperkte ruimte die u heeft; het ene device biedt meer zichtbaarheid voor de lengte van uw onderwerpregel dan het andere device. Het advies is om niet meer dan 9 woorden of 60 karakters te gebruiken.

Wees specifiek

Soms is het beter om direct en beschrijvend te zijn dan trendy. Seizoens slogans zoals ‘waanzinnige winterdeals’ zijn populair, maar zijn niet specifiek. Probeer in plaats daarvan de voordelen te communiceren of vestig de aandacht op een specifieke actie en wees niet te cryptisch.

Gebruik niet meer dan drie leestekens

Vermijd een teveel aan uitroeptekens, vraagtekens en andere speciale tekens. Teveel leestekens kunnen er namelijk voor zorgen dat uw e-mail op spam lijkt.

Wees voorzichtig met emoticons 

Hetzelfde geldt voor emoticons; gebruik niet meer dan één emoticon per onderwerpregel. En gebruik emoticons om woorden aan te vullen in plaats van ze te vervangen, om ervoor te zorgen dat uw hoofdboodschap goed overkomt. 

Test!

Test verschillende woorden of zinsdelen en maak van elke mailing die u uitstuurt naar een grotere groep mensen een A/B test. Op deze manier kan u niet alleen uw bereik vergroten, maar ook learnings op doen voor latere e-mail nieuwsbrieven.

Vergeet de snippet niet

De snippet is een kort tekstje dat samen met de onderwerpregel als eerste wordt gezien en op smartphones direct wordt getoond. Gemiste kans als u deze extra kans op zichtbaarheid niet benut!

Tip 2: Experimenteer met de afzendernaam

Wanneer u een naam in de afzenderregel verwerkt dan valt dat vaak goed op. ‘Anne van SDIM’, zorgt over het algemeen voor hogere open rates dan ‘SDIM’, zonder naam. Test wat voor uw merk goed werkt. En vergeet ook niet om ervoor te zorgen dat het reply adres aansluit bij de mailing. Vermijd hierbij no-reply e-mailadressen. Dit wordt door veel mensen als onsympathiek gezien.  

Tip 3: Optimaliseer de content van uw e-mail

Belangrijkste content bovenaan!

Zet de belangrijkste informatie altijd bovenaan de mail. Op deze manier valt deze informatie het beste op en is de kans het grootst dat het gelezen wordt. 

Personaliseer de aanhef

Wanneer u de aanhef van de nieuwsbrief persoonlijk maakt, spreekt u de ontvanger niet alleen direct aan, maar speelt u ook in op zijn persoonlijke behoeftes. Dit helpt bij het verhogen van click rates en conversies. 

Personaliseer de content

Naast het personaliseren van de onderwerpregel kan u ook de content uit de e-mailnieuwsbrief personaliseren. Zoek uit welke data u hiervoor kunt gebruiken. Een tweesplitsing tussen bijvoorbeeld B2C & B2B klanten kan al een groot verschil maken.

Zorg voor een aantrekkelijke uitstraling

Natuurlijk maakt u de nieuwsbrief op volgens de huisstijl van de organisatie. Dit verhoogt de professionaliteit en herkenbaarheid. Voeg afbeeldingen toe en kies voor opvallende call to action buttons, kleuren en balkjes. Geef afbeeldingen ook altijd een linkje mee en zorg dat ze niet groter zijn dan 800 x 1200 pixels. 

Maak de mailings optimaal scanbaar 

Zorg ervoor dat de boodschap uit de e-mailnieuwsbrief ook overkomt voor degenen die de nieuwsbrief globaal scannen. Maak de teksten niet te lang. Richtlijn is 3 tot maximaal 5 zinnen per alinea. Maak gebruik van tussenkoppen. En zorg ervoor dat de inhoud van de nieuwsbrief aansluit op de onderwerpregel. 

Bekijk hoe het geheel er op mobiel uitziet

Test hoe de nieuwsbrief eruit ziet op verschillende devices. De kans is groot dat de nieuwsbrief veel op mobiel bekeken wordt en het zou zonde zijn als er allerlei rare verspringingen in staan omdat de nieuwsbrief alleen op desktop is getest. 

Voeg social sharing en website buttons toe

Zorg ervoor dat alle relevante kanalen en media die u als bedrijf inzet, aan elkaar gekoppeld zijn. Zo ook uw social media kanalen en website aan uw nieuwsbrief. 

Voeg UTM tags toe

Door UTM tags achter de links te plaatsen kan u clicks vanuit de e-mailnieuwsbrief naar uw website via Google Analytics op een juiste manier doormeten en analyseren. 

Testen

Verzend u uw e-mailnieuwsbrief altijd op hetzelfde tijdstip omdat u in een benchmark hebt gezien dat dat voor de hoogste open rate zorgt? AB test eens met andere verschillende verzendtijden en kijk wat het beste werkt voor uw doelgroep. Zorg hierbij dat de testgroep groot genoeg is en u de test genoeg tijd geeft om significante resultaten te geven.

Hulp nodig bij uw e-mailmarketing?

Heeft u hulp nodig bij uw e-mailmarketing inspanningen? SDIM is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen e-mailmarketing en eCRM en ondersteunt bij het ontwikkelen van e-mail strategieën, het creëren van gepersonaliseerde e-mails (nieuwsbrieven en automations) en het opzetten van e-mail retargeting campagnes.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op