Video marketing update – juni 2021

Ontdek in deze update de laatste ontwikkelingen in videomarketingland. SDIM zet alles voor u op een rijtje. Lees snel verder!

HomeBerichtenVideo marketing update – juni 2021
Geplaatst 2 juni 2021 - Geschreven door: Chloë Fonville

YouTube Shorts Fund

YouTube Shorts is de nieuwe bèta van Google. De creatieve YouTube-tools voor korte video’s zijn beschikbaar in India en de VS. YouTube Shorts worden gemaakt met een smartphone binnen de Shorts-camera in de YouTube-app. Buiten India en de VS kunnen gebruikers een verticale video van maximaal 60 seconden uploaden met #Shorts in de titel of beschrijving. Google heeft in India en de US het YouTube Shorts Fund geïntroduceerd. Hierbij stellen ze $100M beschikbaar in de periode van 2021 -2022. Iedereen die unieke Shorts creëert kan in aanmerking komen voor een beloning uit dit YouTube Shorts Fund. Het is hierbij belangrijk dat de content veel engagement en views ontvangen. Google stimuleert creators op deze manier om een bijdrage te doen. Het Shorts Fund is de eerste stap van Google in het opbouwen van een model voor het genereren van inkomsten voor Shorts op YouTube.

Video Ads op Amazon

Video is de nieuwe advertentie-indeling binnen een Sponsored Brands campagne op Amazon. De advertenties worden vertoond op desktop en mobiel binnen de winkelresultaten. Bij een klik op de advertentie wordt een klant direct naar de productpagina geleidt waar het product gekocht kan worden. De video wordt automatisch afgespeeld wanneer deze voor 50% zichtbaar is op het scherm. Daarnaast start de video altijd zonder audio, gebruikers kunnen de audio inschakelen via de demp knop in de rechterbenedenhoek van de video. De video duur mag tussen de 6 en 45 seconden zijn in een beeldverhouding van 16:9.

 

LinkedIn introduceert nieuwe Video advertentie tips

LinkedIn heeft aangegeven dat gebruikers 20x vaker een video op het platform zouden delen dan elk ander type content. Video content is dus ook voor een B2B platform als LinkedIn erg belangrijk. LinkedIn heeft op basis van meer van 3500 campagnes vier nieuwe video tips gedeeld om het maximale uit video campagnes te halen.

  1. Zorg ervoor dat er een product demonstratie en een aanbieding in de video verwerkt is. Een aanbieding zou bijvoorbeeld kunnen zijn; ‘Eerst maand gratis’ of ‘€100 korting met deze kortingscode’
  2. Zorg voor een geanimeerde video advertentie. Gebruikers reageren positief op het gebruik van animatie in video advertenties.
  3. Houd audio simpel, gebruik ondertiteling. 79% van alle video’s op LinkedIn worden bekeken zonder geluid. Het gebruik van ondertiteling kan bijdragen aan de engagement van de video.
  4. Houd de begeleidende tekst bij de video in de post kort en maak gebruik van de CTA button. In de VS wordt er bij 60% van de video’s korte begeleiden tekst (<150 tekens) gebruikt wat ervoor zorgt dat de advertentie zorgt voor een hogere engagement. Zorg ervoor dat het belangrijkste in de eerste 2 zinnen vermeldt wordt en gebruik maximaal 3 zinnen.

YouTube test met auteursrechten-check

Het uploadscherm binnen YouTube bevat in het experiment van YouTube een nieuw onderdeel. Het derde scherm, na details en video elementen, bevat een auteursrechten-check. Dit is een eerste check en is niet 100% waterdicht, de video kan later nog problemen opleveren.

Twitter test met YouTube video’s

Binnen Twitter werd de gebruiker bij een YouTube video doorgestuurd naar de site van YouTube. Twitter test nu met een manier om YouTube video’s direct op Twitter te kijken. Zo blijven de gebruikers binnen Twitter bij het bekijken van een een video en verlaten ze niet meer onbedoeld het platform.

YouTube experimenteert met account voor tieners

YouTube Kids werd gelanceerd in 2015 en nu is het bedrijf ook aan het kijken voor een oplossing voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Deze leeftijdscategorie voelt zich te oud voor de YouTube Kids app. Voor deze groep is een nieuwe beta uitgerold, ‘accounts onder supervisie’. Deze accounts krijgen toegang tot YouTube maar ouders kunnen bepalen welk type video hun kind te zien krijgt. Er zijn 3 categorieën: alleen content voor kinderen onder de 13, ook content voor kinderen ouder dan 13 of alles behalve wat expliciet voor volwassenen bedoelt is. Daarnaast krijgen ouders toegang tot de kijkgeschiedenis van deze accounts. Voor de kinderen die een account onder supervisie gebruiken betekent het dat ze geen video’s kunnen uploaden, geen comments kunnen achterlaten en geen geld kunnen uitgeven.  Ze krijgen ook geen advertenties te zien op basis van gedrag.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op