[VIDEO] Wat zijn de mogelijkheden van Spotify Ad Studio?

Het self-service advertentieplatform Ad Studio is een mooie aanvulling op de reeds bestaande online advertentiemogelijkheden. In dit artikel worden de mogelijkheden van Spotify’s Ad Studio besproken.

HomeBerichten[VIDEO] Wat zijn de mogelijkheden van Spotify Ad Studio?
Geplaatst 29 augustus 2022 - Geschreven door: Chloë Fonville

Wat is Spotify Ad Studio?

Ad Studio is het self-service advertentieplatform van Spotify waarmee adverteerders alle gratis Spotify-abonnees kunnen bereiken met hun audio en videoadvertenties. In Nederland zijn er in totaal 5 miljoen maandelijks actieve gebruikers, waarvan 1,8 miljoen met een gratis account. Wereldwijd is het percentage gratis gebruikers zelfs bijna 6 op de 10! De muziekindustrie kan Ad Studio inzetten voor het promoten van nieuwe muziek, concerten en merchandise. 

Waarom moet je er iets mee?

Gemiddeld wordt er 2,5 uur per dag gestreamd. Dat maakt het potentiële bereik op Spotify enorm! Naast vertrouwde targeting op interesses, demografische en geografische gegevens, bereik je met Spotify mensen juist op hele specifieke momenten. Bijvoorbeeld tijdens het gamen, koken, reizen of sporten. Verder is het mogelijk om te targeten op vrijwel alle grote muziekgenres. En wil je nieuwe muziek, een concert of merchandise promoten? Dan kun je daarvoor ook de fans van specifieke artiesten targeten. Spotify’s Ad Studio maakt het ook voor kleinere adverteerders mogelijk om een campagne te starten, want het minimum benodigde budget is ‘slechts’ 250 euro. En heb je zelf geen mogelijkheid om je eigen audio boodschap te ontwikkelen? Dan laat je deze gratis maken door een van de vele stemacteurs van Spotify! Het enige wat je dan nog nodig hebt is een script. De audioboodschap kan daarnaast worden opgeluisterd met zelfgekozen achtergrondmuziek en een begeleidende banner.

Wat is de best practice?

Het self-service advertentieplatform Ad Studio is een mooie aanvulling op de reeds bestaande advertentiemogelijkheden om de bekendheid van je merk te vergroten. Als adverteerder heb je de beschikking over unieke targeting opties waarmee je de doelgroep op hele specifieke momenten bereikt. Het zijn dan ook juist die unieke momenten waarop je het beste met aansluitende content kunt inspringen.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op