YouTube for Action

Online Deurbeslagshop: YouTube for Action

Online Deurbeslagshop is een webshop met een fysieke showroom welke meer dan 15.000 producten verkoopt op het gebied van deurbeslag en meubelbeslag. De virtuele deuren van het familiebedrijf openden in 2010 en ze verkopen producten in Nederland en België. Het was een gat in de markt en inmiddels is het een goedlopend en stabiel groeiend bedrijf. SDIM werkt al vele jaren op verschillende online marketing disciplines met Online Deurbeslagshop samen. Sinds Google zijn nieuwe performance format YouTube for Action lanceerde, bleek dit voor Online Deurbeslagshop de perfecte aanvulling op de marketingmix.

Waarom SDIM

  • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
  • Data-driven & resultaatgericht
  • Heldere taal, no nonsense
  • Loyale partner voor de lange termijn
  • Transparante pricing
  • Hoog kennisniveau
HomeCasesOnline Deurbeslagshop: YouTube for Action

Online Deurbeslagshop is totaal gericht op performance, met een kosten/batendoelstelling. De kosten moeten in verhouding staan met de gegenereerde omzet. SDIM zet voor Online Deurbeslagshop al Smart Shopping, Showcase Shopping Ads, Google Ads Search, Microsoft Advertising, Dynamische remarketing via Facebook, Beslist, Twenga, Vergelijk, Kiesproduct, Amazon en Bol.com in. De uitdaging lag voor SDIM in het kiezen van het juiste kanaal om de marketingmix aan te vullen. De wens was om meer volume te creëren op performance niveau.

YouTube for Action bleek de perfecte aanvulling op de marketingmix. Voor het opzetten van de campagne, volgden we de best practices op.

De resultaten

  1. CPA Video was 2,5x de CPA van Search. Dit lag onder de standaard van 3
  2. De Video campagne heeft over haar gehele looptijd een ROAS van 345% behaald
  3. YoY een stijging van 52% in de opbrengst vanuit Google CPC volgens Google Analytics

De resultaten waren dermate goed dat besloten is de YouTube for Action campagne voor onbepaalde tijd door te zetten. Additioneel aan de aankopen die de campagne heeft behaald zijn er ook 6,5 keer zoveel view through conversies gemaakt.  

Lees hier verder hoe deze resultaten bereikt zijn:
Download case