Google Search Console

Waarom SDIM

 • Top 3 Emerce 100
 • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
 • Data-driven & resultaatgericht
 • Heldere taal, no nonsense
 • Loyale partner voor de lange termijn
 • Transparante pricing
 • Hoog kennisniveau
HomeKanalen & toolsGoogle Search Console

Google Search Console is onmisbaar voor het analyseren van uw prestaties in Google Organic. Search Console is een SEO tool geschikt om zoektermen en pagina prestaties te monitoren. Deze gratis tool van Google is simpel te implementeren. Google Search Console kan helpen bij de indexatie van uw website. Ook kunt u met deze tool aangeven wat Google wel en niet mag indexeren. U kunt met Search Console bijhouden of er foutpagina’s zijn gedetecteerd, bijhouden of er problemen zijn met mobiele gebruiksvriendelijkheid en nog veel meer.

Help Google je webpagina’s te vinden

Door een XML-sitemap toe te voegen aan Search Console kan Google veel gemakkelijker uw website doorlopen. De sitemap is als het ware een inhoudsopgave van uw website. Hiermee kan Google precies zien hoeveel pagina’s er aanwezig zijn op uw website. Op deze manier zijn crawlers zo min mogelijk tijd kwijt aan het indexeren van uw website en kan deze efficiënter worden gecrawld. Dit kan er vervolgens voor zorgen dat dieperliggende pagina’s beter presteren in de zoekresultaten.

Daarnaast kunt u ook aangeven welke pagina’s er (tijdelijk) niet geïndexeerd moeten worden door Google. Denk hierbij aan een oude pagina van een campagne of een pagina die nooit geïndexeerd had mogen worden. Deze manier van uitsluiten is 90 dagen geldig, maar geeft u een snelle tijdelijke oplossing wanneer u niet wilt dat sommige pagina’s via Google bezocht kunnen worden.

404 page not found en duplicates

Search Console maakt inzichtelijk welke 404 errors zijn gevonden, laat zien welke dubbele/ontbrekende title- en meta-tags zijn gedetecteerd en geeft inzicht in dubbele pagina’s op uw webpagina. Google ziet deze fouten als gebruiksonvriendelijk en dat is het ook. Met het rapport crawlfouten is eenvoudig in te zien welke 404-pagina’s zijn gevonden door Google. Met behulp van dit rapport kan dit probleem opgelost worden.

Google Search Console HTML-verbeteringen

Rapport HTML-verbeteringen in Google Search Console

 

Dit zijn allemaal inzichten die u kunt gebruiken om uw website gebruiksvriendelijker te maken. De gebruiksvriendelijkheid zorgt weer voor een betere prestaties in Google en voor een prettige klantbeleving.

Hoe rankt u op Google?

In het overzicht “zoekverkeer” ziet u via welke zoekopdrachten in Google uw bezoekers op uw website komen. Ook kunt u zien hoeveel vertoningen uw webpagina’s genereren via zoekopdrachten, wat de click-through-rate is voor bepaalde termen en wat de gemiddelde posities zijn in de resultaten van uw pagina’s. Dit is waardevolle informatie om te zien op welke zoekwoorden u nu gevonden wordt en op welke zoekwoorden u ook niet gevonden wordt (terwijl u dit misschien wel wilt).

Google Search Console rapport

Google Search Console zoekverkeer rapport

 

Google Search console geeft ook veel inzicht in de mobiele versie van uw website. Aangezien Google steeds waarde hecht aan de gebruiksvriendelijkheid op mobiele platformen, is het zeker aan te raden om na te gaan of er problemen worden geregistreerd door Google.

Een opsomming van de voordelen:

 • Maak het gemakkelijk voor Google om uw website te scannen en pagina’s te indexeren in de zoekresultaten van Google.
 • Gemakkelijk HTML-fouten vindbaar maken in uw site, zoals duplicate content, serverfouten en 404 meldingen.
 • Gebruik het rapport zoekanalyse om zoekopdrachten te vinden en te analyseren.
 • Bekijk problemen op uw mobiele website.
 • Vind nog meer handige informatie om uw organische vindbaarheid te verbeteren, zoals hoeveel pagina’s er zijn met inkomende links, de resultaten van Accelerated Mobile Pages (AMP) en crawl statistieken om te zien hoeveel pagina’s de Googlebot per dag heeft geïndexeerd.

Wat biedt SDIM?

SDIM is specialist op het gebied van Search Engine Optimization. Wij kunnen u helpen met onder meer:

Wilt u meer weten over hoe SDIM uw website kan optimaliseren? En wilt u meer rendement uit organisch zoekverkeer? Neem contact op!

Vragen over Google Search Console?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op