Google Analytics Workshop

Google Analytics is een geweldige tool om data mee te verzamelen, analyseren en actionable te maken. Maar hoe pakt u dat eigenlijk aan? Hoe weet u of uw data betrouwbaar is? Hoe interpreteert u deze data? Deze workshop helpt u meer inzicht te verkrijgen en zelf aan de slag te kunnen.

Waarom SDIM

  • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
  • Data-driven & resultaatgericht
  • Heldere taal, no nonsense
  • Loyale partner voor de lange termijn
  • Transparante pricing
  • Hoog kennisniveau
HomeGoogle Analytics Workshop

Wat leert u tijdens de workshop?

Onze workshop is bedoeld om iedereen in een bedrijf die baat kan hebben bij het gebruik van Google Analytics op niveau te brengen. Zo gaan wij onder meer in op het belang Google Analytics in een organisatie. Waarom staat Google Analytics aan de basis van al uw online marketing activiteiten? Waarom bent u stuurloos als u geen data verzameld? En waarom kan ieder online georiënteerd bedrijf gebruik maken van Google Analytics? Daarnaast leggen wij ook het verschil uit tussen de standaard Google Analytics meting en de additionele meting met behulp van Google Tag Manager.

Wegwijs raken in Google Analytics

Naast het begrijpen van de toegevoegde waarde van Google Analytics is het ook belangrijk dat u de weg kunt vinden in het account en dat u een beeld heeft van hoe dit technisch in elkaar zit. Hierin nemen wij u mee door de Google Analytics omgeving en behandelen wij alle hoofd elementen van Google Analytics. We helpen u hierbij om meer wegwijs te worden met Google Analytics, waardoor u allereerst weet wat er te vinden is in Google Analytics en daarnaast ook waar u het kunt vinden. Wij behandelen hierbij zowel de verschillende standaard rapporten in Google Analytics 4, hoe u zelf rapporten kunt aanmaken, wanneer verkenning te gebruiken en de verschillende instellingen aan de achterkant. Naast het vertellen over de mogelijkheden van Google Analytics gaat u in de workshop ook zelf aan de slag met uw Google Analytics account (of een demo account). Aan de hand van praktijkopdrachten, die u kunt toepassen op uw eigen bedrijf, leert u ook zelf om gebruik te maken van Google Analytics. Waar kunt u de benodigde informatie vinden? Hoe kunt u de effectiviteit van uw eigen werk beoordelen en hoe leert u de waardevolle data uit Google Analytics te halen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is voor iedereen in een bedrijf die werkt aan het online succes van de organisatie en die nog weinig bekend is met Google Analytics. Google Analytics is zeker niet alleen nuttig voor e-commerce websites, maar ook voor alle andere websites zoals B2B, non-profits of recruiting. Werkt u bijvoorbeeld aan de online communicatiekanalen van de site, aan de content op de site, productontwikkeling of strategiebepaling van uw organisatie? Dan kunt u met Google Analytics al aan inzichten komen die u bij uw werk kunnen helpen. Data is de eerste stap naar een verbeterd website/bedrijfsresultaat. Maar om meer inzicht te krijgen in uw data is het van belang om te snappen waar u dit kunt vinden en hoe u dit gebruikt.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.45 uur: Inloop met koffie en thee

10.00 uur: Start workshop met uitleg over het hoe Google Analytics werkt, theorie en werking erachter met praktijkopdrachten.

11.00 uur: Een uitgebreide rondleiding door de standaard  en zelf aangemaakte rapporten en functies in Google Analytics en hoe gebruikt u dit om er inzichten uit te halen. Ook dit wisselen we met praktijkopdrachten af om de theorie gelijk in de praktijk te brengen.

12.30 uur: Duiken wij in verkenningen en hoe die voor uw website en situatie te gebruiken zijn. Dit is een element in GA4 waarin veel potentie schuilt, maar niet altijd goed gebruikt wordt.

13.15 uur: De cookie-less era komt eraan: wat kunt u hieraan doen en hoe kunt u uw dataverzameling in Google Analytics en eventuele advertentiekanalen nog verder verbeteren? Dit en meer bespreken wij om ook in de toekomsst de juiste data voorhanden te blijven houden.

13.30 uur: Einde workshop

Tussendoor verzorgen wij vanzelfsprekend de nodige versnaperingen.

Wanneer is de eerstvolgende Google Analytics workshop?

De workshops worden bij voldoende vraag meerdere keren per jaar georganiseerd. Informeer via ons contactformulier wanneer de volgende workshop op de planning staat.

Wat kost deze workshop?

De SDIM Google Analytics workshop kost € 249,- per inschrijving.

Daarvoor krijgt u een volledig cursusdagdeel, inclusief hapje en drankje. Cursusdagen voor een heel team, afdeling of bedrijf zijn afneembaar op aanvraag. Liever een andere training? Wij bieden ook op maat gemaakte trainingen voor u en uw team.

Interesse? Vul dan onderstaande formulier in of neem contact op voor meer informatie met SDIM.

NB: Mocht u onverhoopt verhinderd zijn en u heeft zich wel ingeschreven voor de cursus? Meld dit dan minimaal twee dagen van tevoren. Wanneer u niet komt opdagen zonder afbericht zijn wij genoodzaakt 50% van de kosten in rekening te brengen.

SDIM training inschrijfformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.