Google Analytics Workshop

Met Google Analytics verzamelt u data over uw website. Over de eigenschappen van uw bezoekers, de manier waarop zij op uw website terecht komen, wat ze wel en niet doen op uw website en hoeveel conversies de bezoekers opleveren. Maar met alleen de data verzamelen bent u er nog niet. U verzameld data om inzichten te krijgen in de vier facetten doelgroep, acquisitie, gedrag en conversie. Waarom u deze data verzameld en hoe u deze data kunt gebruiken om uw bedrijfsprestaties te verbeteren leert u in de Google Analytics workshop bij SDIM!

Wanneer is de eerstvolgende Google Analytics workshop?

De eerstvolgende data zijn:

  • Woensdag 21 augustus 2019;
  • Woensdag 27 november 2019 (onder voorbehoud);
  • Woensdag 22 januari 2020 (onder voorbehoud);
  • Woensdag 22 april 2020 (onder voorbehoud);
  • Woensdag 22 juli 2020 (onder voorbehoud).

Start om 10:00 en we eindigen uiterlijk om 14:00

Wat leert u tijdens de workshop?

Onze workshop is bedoeld om iedereen in een bedrijf die baat kan hebben bij het gebruik van Google Analytics op niveau te brengen. Zo gaan wij onder meer in op het belang Google Analytics in een organisatie:

  • Waarom staat Google Analytics aan de basis van al uw online marketing activiteiten?
  • Waarom bent u stuurloos als u geen data verzameld?
  • En waarom kan ieder online georiënteerd bedrijf gebruik maken van Google Analytics?

Daarnaast leggen wij ook het verschil uit tussen de standaard Google Analytics meting en de additionele meting met behulp van Google Tag Manager.

Wegwijs in Google Analytics

Naast het begrijpen van de toegevoegde waarde van Google Analytics is het ook belangrijk dat u de weg kunt vinden in het account en dat u een beeld heeft van hoe dit technisch in elkaar zit. Hierin nemen wij u mee door de Google Analytics omgeving en behandelen wij alle hoofd pilaren binnen Google Analytics (doelgroep, acquisitie, gedrag en conversie). We helpen u hierbij om meer wegwijs gemaakt te worden met Google Analytics, waardoor u allereerst weet wat er te vinden is in Google Analytics en daarnaast ook waar u het kunt vinden. Naast het vertellen over de mogelijkheden van Google Analytics gaat u in de workshop ook zelf aan de slag met uw Google Analytics account (of een demo account). Aan de hand van praktijkopdrachten, die u kunt toepassen op uw eigen bedrijf, leert u ook zelf om gebruik te maken van Google Analytics. Waar kunt u de benodigde informatie vinden? Hoe kunt u de effectiviteit van uw eigen werk beoordelen en hoe leert u de waardevolle data uit Google Analytics te halen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is voor iedereen in een bedrijf die werkt aan het online succes van de organisatie en die nog weinig bekend is met Google Analytics. Google Analytics is zeker niet alleen nuttig voor e-commerce websites. Werkt u bijvoorbeeld aan de online communicatiekanalen van de site, aan de content op de site, productontwikkeling of strategiebepaling van uw organisatie? Dan kunt u met Google Analytics al aan inzichten komen die u bij uw werk kunnen helpen. Data is de eerste stap naar een verbeterd website/bedrijfsresultaat. Maar om meer inzicht te krijgen in uw data is het van belang om te snappen waar u dit kunt vinden en hoe u dit gebruikt.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.45 uur: Inloop met koffie/ thee.

10.00 uur: Start workshop met uitleg over het doel van Google Analytics, een uitgebreide blik op de vier pilaren binnen Google Analytics (doelgroep, acquisitie, gedrag en conversie) afwisselend met praktijkopdrachten.

11.00 uur: Een uitgebreide rondleiding door de rapporten en functies in Google Analytics en hoe gebruikt u dit om er inzichten uit te halen. Ook dit wisselen we met praktijkopdrachten af om de theorie gelijk in de praktijk te brengen.

13.30 uur – 14:00: Einde workshop.

Tussendoor verzorgen wij vanzelfsprekend de nodige versnaperingen.

Vanwege de praktijkopdrachten is het handig om een laptop/tablet mee te nemen.

Kosten

De SDIM Google Analytics workshop kost € 249,- per inschrijving. Daarvoor krijgt u een volledig cursusdagdeel, inclusief hapje en drankje. Cursusdagen voor een heel team, afdeling of bedrijf zijn afneembaar op aanvraag. Liever een andere training? Wij bieden ook op maat gemaakte trainingen voor u en uw team.

Interesse? Vul dan onderstaande formulier in of neem contact op voor meer informatie met SDIM.

NB: Mocht u onverhoopt verhinderd zijn en u heeft zich wel ingeschreven voor de cursus? Meld dit dan minimaal twee dagen van tevoren. Wanneer u niet komt opdagen zonder afbericht zijn wij genoodzaakt 50% van de kosten in rekening te brengen.

Workshop Google Analytics

Vul onderstaand formulier in om u in te schrijven voor de Google Analytics (beginners) workshop.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over Google Analytics Workshop?

Kjell de Raad

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.