Largest Contentful Paint

LCP een onderdeel van de Core Web Vitals en is eigenlijk de snelheid waarmee het grootste element (bijvoorbeeld een afbeelding of een tekstblok) van een pagina gerenderd is, vanaf het moment dat je een webpagina aanvraagt in je browser.

HomeHelpcentrumBegrippenlijstLargest Contentful Paint

Als je een website bezoekt dan vraagt je browser (bijvoorbeeld Google Chrome), de pagina die je wilt bezoeken, op bij de server. Het moment vanaf dat je browser de aanvraag doet, tot het moment dat het grootste element van die pagina gerenderd is, noemen we: Largest Contentful Paint (LCP)

Visuele weergave van hoe een browser en een server werkt

Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat, als je een pagina bezoekt met een enorm grote afbeelding, en het erg lang duurt voordat deze geladen is, dit de LCP van je website vertraagd. Zorg er daarom voor dat je afbeeldingen comprimeert, en bijsnijdt tot het juiste formaat.

Largest contentful paint waterfall weergave

Een LCP onder de 2,5 seconden is een goede score volgens Google. Als de pagina tussen de 2,5 seconden en 4 seconden scoort, dan is er verbetering nodig. Wanneer de pagina er langer dan 4 seconden over doet, is dat een zeer slecht teken.

Largest contentful paint

Wil je meer weten over de LCP en hoe je dit kunt optimaliseren voor jouw website? Bekijk dan onze blog over de Core Web Vitals

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.