Wat is off page SEO?

Off page SEO is een term die verwijst naar alle dingen die u kunt doen buiten uw website om uw prestaties in de zoekmachines te verbeteren. Er zijn veel verschillende ranking factoren, dus het is belangrijk om te weten wat dit zijn en hoe u ze kunt beïnvloeden voordat u tijd investeert in een bepaalde strategie.

HomeHelpcentrumBegrippenlijstWat is off page SEO?

Wat is linkbuilding?

Met off page SEO wordt ook vaak linkbuilding bedoeld. Linkbuilding is een strategie om links naar uw website te verkrijgen. U kunt linkbuilding doen op verschillende manieren, bijvoorbeeld door artikelen te schrijven voor externe blogs of door vrienden of collega’s te vragen om links naar uw website toe te voegen.

Dit zorgt ervoor dat de autoriteit van uw website beter wordt, wat de prestaties in de zoekmachines ten goede komt.

Off page SEO draait niet alleen om links van andere websites vragen, andere aspecten buiten uw website om helpen hier ook bij zoals:

 • Contentmarketing: Contentmarketing is een goede manier om links naar uw website te krijgen. Het lijkt misschien een on page SEO tactiek, maar wanneer u hoge kwaliteit content op uw website plaatst is de kans groter dat andere websites dit overnemen. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Blogs
  • Infographics
  • Onderzoeken
  • Whitepapers/eBooks
 • Online PR: het schrijven van interessante persberichten over uw branche of website zorgt ervoor dat blogs of lokale en landelijke media uw bericht opnemen.
 • E-mailmarketing: E-mailmarketing kan een erg effectieve methode zijn om links naar uw website te genereren, door nieuwsbrieven te schrijven voor mensen die geïnteresseerd zijn in wat er op de website gebeurt, brengt u uw content onder de aandacht wat, mits de content van hoge kwaliteit is, ervoor zorgt dat andere websites verwijzen naar uw content.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.