Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.
023 - 711 44 01 Neem contact opEnhanced ecommerce (EEC) geeft beter inzicht in het shopping gedrag van bezoekers op uw website. Kortom: het gedrag van bezoekers op uw website vanaf landen op uw website gedurende de gehele klantreis naar een daadwerkelijke aankoop. Naast transacties van uw bezoeker meet het namelijk nog veel meer tijdens hun bezoek aan de website. Daarnaast is de enhanced ecommerce code in te stellen voor bijna alle veelgebruikte platforms zoals bijvoorbeeld WordPress, Woocommerce, Shopify, Lightspeed, Magento, CCV Shop of Shopaware. Staat uw platform er niet tussen of heeft u een custom website? Ook dan is het vaak nog relatief gemakkelijk mogelijk in te stellen door een specialist.
Nu zult u zich afvragen wat dan het verschil is tussen de standaard en enhanced ecommerce meting in Google Analytics. De standaard ecommerce meting meet alleen de transactie, orderwaarde, btw en welk product is aangekocht. Dit is Google Analytics in de basis vorm en kan genoeg zijn voor u als bedrijf om uw conversieratio uit te rekenen en de algemene opbrengst te berekenen.
Wilt u echter dieper induiken op de klantreis en transacties van uw klanten, dan zult u de enhanced versie nodig hebben. Dit biedt u een dieper inzicht over de gehele klantreis met alle tussenstappen en daarnaast meer informatie over productcategorieën en waar de bezoekers afhaken bij uw webshop. Wat meet Google Analytics als deze versie is geïmplementeerd allemaal?
Dit maakt het mogelijk om niet alleen te kijken naar het algemene conversiepercentage, maar ook naar de tussenstappen in de klantreis op de website. Hier kunnen allemaal vragen bij gesteld worden aan Google Analytics over uw website:
Deze vragen kunnen beantwoord worden aan de hand van de enhanced data. Daarnaast kan dit uiteraard ook dienen als basis van uw segmenten. Zo kan u bijvoorbeeld een segment aanmaken van bezoekers die wel op de checkoutpagina zijn geweest met een product in hun winkelmand, maar nooit afgerekend hebben. Dit kan bijvoorbeeld dienen als basis voor een CRO traject met Microsoft Clarity aan de hand van uw Google Analytics data.
Winkelgedrag in Google Analytics met Enhanced Ecommerce
Daarnaast kan er ook op productniveau gekeken worden. Stel bijvoorbeeld dat u wilt weten welke producten wel vaak gezien worden, maar weinig worden verkocht of andersom. Ook dit kan ingezien worden aan de hand van Enhanced Ecommerce.
Prestaties per product
Naast de rapporten die hierboven besproken zijn, zijn er vergelijkbare rapporten over betaalgedrag binnen de checkout, verkoopprestaties, productlijst prestaties en promotiecodes. Kortom, als u het maximale inzicht wilt hebben in uw webshop en uw bezoekers, dan is de enhanced ecommerce code van Google Analytics een must.
Daarnaast kan Google Analytics’ enhanced ecommerce code ook dienen voor uw andere kanalen. Mocht u bijvoorbeeld dynamische remarketing willen gebruiken voor uw website via Facebook of Google, dan dient deze uitgebreide code vaak als basis. Alle componenten die Google Ads of Facebook nodig hebben voor dynamische remarketing komen namelijk voor in deze ecommerce code.
Hopelijk is u nu duidelijk wat Enhanced Ecommerce is en hoe u ermee aan de slag kunt. Het is de sleutel tot het maximale halen uit uw website qua inzichten. Het kan doorgaans in een enkele uren opgezet worden in de meeste platformen zoals Woocommerce, Shopify of Lightspeed. Heeft u enhanced ecommerce echter nog niet draaien op uw website of heeft u vragen hoe u de data kan interpreteren? Laat dit dan gerust weten in de reacties of neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat SDIM voor uw organisatie kan betekenen.
Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.
023 - 711 44 01 Neem contact op
Geef een reactie