Google Ads campagnes

Bedrijf aanmelden bij Google Maps / Google Places / Google Mijn Bedrijf

HomeHelpcentrumGoogle Ads campagnesBedrijf aanmelden bij Google Maps / Google Places / Google Mijn Bedrijf

“Ik wil mijn bedrijf aanmelden bij Google Maps & Bing Maps.”

Het Google bedrijvencentrum en Google Places heet nu Google Mijn Bedrijf

Google heeft de naam van het bedrijvencentrum in juni 2014 gewijzigd in Mijn Bedrijf. U kunt uw bedrijf gratis aanmelden bij de Google Mijn Bedrijf. Uw bedrijf wordt daarna weergegeven op Google Maps en via Google+. U krijgt informatie over het aantal keren dat uw bedrijf is weergegeven en bezocht. Ook uw telefoonnummer kunt u wijzigen, evenals uw openingstijden, vestigingen en andere relevante informatie. Zorg dat u het zo zorgvuldig mogelijk en vooral compleet invult. Het zal u helpen om meer vertoond te worden. Wat moet u doen:

 1. Ga naar het Google Mijn Bedrijf
 2. Maak een nieuw account aan (of log in met uw bestaande account)
 3. Zorg dat u alle emailadressen die u gebruikt toevoegt als manager aan alle accounts die u heeft (dat voorkomt problemen later)
 4. Vul uw bedrijfsgegevens zo accuraat mogelijk in, inclusief korte bedrijfsomschrijving, vestigingen, openingstijden etc. Tip: gebruik in uw bedrijfsomschrijving bij voorkeur de zoektermen waar u graag op gevonden wilt worden
 5. Verifieer uw aanmelding via SMS of per post (let op: het poststuk lijkt op reclame, niet weggooien!)
 6. Bekijk welke (dubbele, of verkeerde) vermeldingen u heeft en koppel het allemaal correct aan elkaar via het menu settings

Problemen met uw Google bedrijfsvermeldingen?

Zou het dan eindelijk gelukt zijn bij Google!? Alle problemen die bedrijven ondervinden met:

 • Dubbele bedrijfsvermeldingen
 • Onduidelijkheid over het verschil tussen Google Places, Google+ Local, Google Plus company pages
 • Verifiëren van bedrijfsvermeldingen
 • Verkeerde vermeldingen
 • Managen van gebruikers

Er lijkt nu een oplossing! Net als vele andere bedrijven had ook SDIM zelf grote problemen met dubbele vermeldingen. Learning 1: er is een verschil tussen een Google + Page en de Google Mijn bedrijf vermelding. U kunt nu echter beide types pages in het nieuwe management dashboard van Google Mijn Bedrijf vinden. Hoe vindt u het verschil dan? Klik op 1 van de vermeldingen en kijk hier:

Google Plus Page, of Google My Business

U kunt vanuit vanuit het menu “Settings” een “My business” page aan een “Google Page” koppelen en wijzigen (niet andersom, lijkt het in deze test)

Settings

Na opslaan krijgt u een bevestiging en als u de oude niet verwijderd wordt deze automatisch inactief en als back-up bewaard. Ons eigen probleem is in ieder geval opgelost. Nu u nog, succes!

Je pagina s beheren

Lokaal adverteren op Google Maps met Google Ads

Google bepaalt uiteraard zelf welke bedrijven / websites worden getoond op Google Maps, n.a.v. de zoekopdracht. Soms wordt u echter niet zo goed weergegeven als u zou willen. Wist u dat u het mogelijk is om specifiek op Google Maps te adverteren via Google Ads? Alles wat u hoeft te doen is in uw bestaande Google Adscampagne een zogenaamde “lokale bedrijfsextensie” toe te voegen.

Hulp nodig bij problemen met aanmelden bij Google Maps?

We krijgen veel vragen betreffende problemen met het aanmelden van websites/bedrijven bij Google Maps via Google Places:

 • Verkeerde informatie verschijnt
 • Bedrijfsinformatie niet kunnen wijzigen
 • Soms haalt Google verouderde informatie uit bijv. het KvK bestand
 • Claimen van eigendom problemen
 • Verificatie problemen
 • Problemen met koppeling van Places vermeldingen aan een Google account
 • Dubbele vermeldingen
 • Gekaapte vermeldingen
 • etc.

Contact opnemen met Google over Google Mijn Bedrijf

Via het Google Mijn Bedrijf helpcentrum kunt u een telefoonnummer vinden.

Contact en telefoonnummer Google Mijn Bedrijf

SDIM biedt desgewenst ook hulp bij aanmelding. U betaalt éénmalig een klein bedrag en we zullen er alles aan doen om de problemen voor u op te lossen. Lukt het onverhoopt alsnog niet om die oplossing te vinden betaalt u alsnog niets. Neemt u svp contact op via het contactformulier o.v.v. Google Mijn Bedrijf oplossing

Bing Maps / Bing Places / Bing business portal

Via het Bing business portal of Bing Places – Bing maps local listings kunt u uw bedrijf aanmelden voor opname in alles wat met Bing locaties te maken heeft, en meer. Let op: Tijdens het updaten van dit artikel was het nog niet mogelijk om ook Nederlandse bedrijven aan te melden voor deze service. Het volgt ongetwijfeld snel.

Vindbaar worden op navigatiesystemen (TomTom)

Via aanmelding van uw bedrijf op Google Places wordt u automatisch ook vindbaar op Google Navigate (op de mobiele telefoon is dat inmiddels weer geïntegreerd in de Google Maps app) U kunt echter ook vindbaar worden op andere navigatie systemen en dat vereist extra aanmelding.

Wat kunt u nog meer doen?

SDIM is specialist op het gebied van het vindbaar maken van sites bij zoekmachines zowel via Lokaal Google Ads adverteren als optimalisatie van websites voor zoekmachine vindbaarheid (SEO)

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op