Google Ads campagnes

Uw Google Ads account koppelen aan uw Google Analytics account?

HomeHelpcentrumGoogle Ads campagnesUw Google Ads account koppelen aan uw Google Analytics account?

Gebruikt u ook regelmatig uw Google Analytics account om uw website bezoekers te analyseren? Maar ziet u de resultaten van uw Google Ads campagne niet terug in Google Analytics account? Geen zorgen! Naar grote waarschijnlijkheid zijn uw accounts nog niet op de juiste manier gekoppeld. SDIM legt u uit hoe u er in een paar simpele stappen voor zorgt dat ook uw Google Ads data zichtbaar worden in Analytics (en niet automatisch worden opgeteld bij uw Google Organic verkeer!).

Uw Google Ads en Google Analytics account koppelen

  • Zorg er allereerst voor dat u met het e-mailadres van uw Google-account toegang heeft tot zowel uw Google Ads- als uw Analytics-account
  • Meld u vervolgens aan bij uw Google Analytics account via www.google.com/analytics
  • Selecteer het Google Analytics account dat u gekoppeld wilt hebben met een Google Ads account
  • Ga vervolgens binnen dat account naar het tabje ‘Beheerder’ en klik onder property op ‘Google Ads-links

Google Analytics - Stap 1

  • In de volgende stap selecteert u het bijbehorende Google Ads account. Indien er meerdere Google Ads accounts verwant zijn aan het Google Analytics account, kunt u er meerdere selecteren. Klik vervolgens op ‘Doorgaan’.

Google Analytics - Stap 2

  • In de volgende stap geeft u een titel op voor de gemaakte link met een naam die duidelijk is voor uzelf.
  • Selecteer in het drop-down menu vervolgens de weergaven (profielen) die u gekoppeld wilt hebben met het Google Ads account.
  • Controleer als laatste onder ‘Geavanceerde instellingen’ of de ‘autotagging’ functie is ingeschakeld. De ‘autotagging’ functie geeft elke Google Ads url een ’tag’ mee wat er vervolgens voor zorgt dat nog meer Google Ads gegevens worden meegestuurd naar het Google Analytics account. Denk hierbij aan de advertentiegroepnaam, bestemmings-url’s en plaatsingsdomeinen.
  • Klik vervolgens op ‘Accounts koppelen’ en u bent klaar!

Google Analytics - Stap 3

Natuurlijk kunnen de web analytics experts van SDIM u ook helpen bij de correcte koppeling tussen uw Google Ads en Analytics data. Bij de opzet van uw Google Ads campagne zorgen wij er standaard voor dat de koppeling helemaal in orde is. Niets is immers belangrijker dan om bij de optimalisatie van uw Ads campagne  gebruik te maken van data uit uw Analytics account. Op die manier kunt u meer resultaat uit uw Google Ads campagne realiseren. Neem gerust contact op voor meer informatie of vrijblijvend advies!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op