Social media

Zo voegt u een beheerder toe aan uw Facebook company page

HomeHelpcentrumSocial MediaZo voegt u een beheerder toe aan uw Facebook company page

Facebook biedt de mogelijkheid om met behulp van een veilingmodel en op basis van kosten per klik (CPC) of kosten per 1000 vertoningen (CPM) te adverteren. Dat betekent dat resultaat en kosten op elkaar kunnen worden afgestemd. De kosten worden pas in rekening gebracht wanneer een Facebook gebruiker op de advertentie klikt. Deze kosten ligger nooit hoger dan de maximaal ingestelde prijs per klik. Des te hoger het bod, des te meer volume u krijgt. De kunst is om de kosten en baten precies zo op elkaar af te stemmen dat de campagne maximaal voor u rendeert.

Het ontwerpen, inrichten en plaatsen van Facebook advertenties kunt u zelf doen, maar u kunt dit ook uitbesteden. Bijvoorbeeld aan SDIM. Maar om dit beheer over te kunnen dragen moet u eerst een beheerdersaccount aan uw Facebook bedrijfspagina toevoegen en eventueel ook aan het advertentieaccount. In dit helpcentrum artikel vertellen wij u stap voor stap op welke wijze u dit kunt doen.

Stap 1: Voeg een beheerder toe aan uw Facebook pagina

 • Log in op uw bedrijfsaccount
 • Ga naar ‘instellingen’
 • Klik op ‘paginarollen’ links
 • Voeg het e-mailadres toe van het bedrijf of de persoon die u toegang wilt verlenen

Mocht er al een advertentieaccount bestaan dan kunt u onderstaande stappen 2 en 3 overslaan en doorgaan naar stap 4.

Stap 2: Koppeling creditcard

Om te kunnen adverteren op Facebook moet er een betalingsmethode aan een persoonlijk Facebook account gekoppeld zijn. Om dit te doen doorloopt u de volgende stappen:

 • Log in op uw persoonlijke Facebook account en ga naar deze url.
 • Selecteer in het dropdown menu uw naam en ga in het menu naar facturatie > financieringsbron.
 • Klik op de knop ‘nieuwe financieringsbron toevoegen’.
 • Vervolgens krijgt u de keuze uit een aantal financieringsmogelijkheden. Kies ‘creditcard’ en vul op het volgende scherm de betreffende creditcardgegevens van uw bedrijf in en klik op ‘verzenden’.

U kunt zien dat het proces goed is gegaan als u vervolgens de creditcard in de lijst financieringsbronnen als ‘primaire bron’ ziet staan.

Stap 3: Instellen Facebook advertentieaccount

Voor de volgende stap gaat u in het menu aan de linkerkant naar het kopje ‘instellingen’. Op deze pagina vult u alle gegevens zo volledig en precies mogelijk in. Let er hierbij op dat u een geldig BTW-nummer invult. Ziet u dit niet staan? Kies in het dropdown menu ‘NL’ en vul vervolgens uw BTW-nummer in.

Stap 4: Beheerder toegang verlenen tot advertentieaccount

Inmiddels zijn we toegekomen aan de laatste stap om toegang te verlenen aan een extra beheerder van uw Facebook pagina.

 • Log in op Facebook met het bedrijfsaccount waarmee u in het verleden ook betaalde Facebook campagnes heeft gevoerd
 • Ga naar de volgende url: http://www.facebook.com/ads/manage
 • Klik op ‘advertentiebeheer’ (links bovenaan)
 • Klik op ‘instellingen’ in het linker menu
 • Scroll naar beneden en voeg bij ‘advertentieaccountrollen’ een gebruiker toe door het e-mailadres van de nieuwe beheerder toe te voegen met de rol ‘adverteerder advertentieaccount’.

 Adverteren op Facebook? SDIM helpt u graag

Een goede set-up is van cruciaal belang voor een succesvolle Facebook campagne. Belangrijk hierbij is dat de juiste doelgroep de juiste advertentie(boodschap) te zien krijgt. Wanneer uw Facebook campagne goed is opgezet, kunt u tegen lagere kosten méér resultaat realiseren.

Facebook campagnes die worden opgezet door SDIM zijn altijd van een zéér hoge kwaliteit, erg uitgebreid en altijd met een relevante doelgroeptargeting.  SDIM heeft daarnaast ruime ervaring met doelgericht adverteren op Facebook en helpt u graag met het opzetten van een succesvolle Facebook campagne voor uw bedrijf.

Heeft u nog een vraag en/of opmerking over adverteren op Facebook? Download dan hier onze handige whitepaper over de vele Facebook advertentiemogelijkheden. Of neem direct contact op met de specialisten van SDIM. Wij helpen u graag op weg.

 

Besproken diensten

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op