Social media

Adverteren op WhatsApp

Lange tijd heeft Facebook aangegeven geen advertenties te willen plaatsen op het Whatsapp, maar begin 2020 lijkt daar verandering in te komen en zullen er Whatsapp advertising functies en diensten beschikbaar komen voor bedrijven.

HomeDienstenSocial mediaAdverteren op WhatsApp

Whatsapp Advertentiesoorten

Whatsapp heeft wereldwijd meer dan 1,5 miljard gebruikers en is daarmee het grootste communicatienetwerk van ter wereld! In Nederland maken maarliefst 11,9 miljoen mensen gebruik van de App. Adverteren op WhatsApp is momenteel nog niet mogelijk in Nederland, al zijn er steeds meer sterke aanwijzingen dat daar binnenkort verandering in komt. Facebook heeft tijdens de Facebook Marketing Summit 2019 aangegeven te willen gaan starten met zogenaamde WhatsaApp Status advertenties. Dit type advertentie doet sterk denken aan de Storie advertenties die we terugzien in o.a. Facebook & Instagram. De WhatsApp status functie is momenteel al beschikbaar voor alle gebruikers in Nederland en biedt gebruikers de mogelijkheid om een video, gif of afbeelding maximaal 24 uur te vertonen. De verwachting is dat WhatsApp advertentie zal gaan toestaan tussen de stories van gebruikers. WhatsApp heeft aangegeven dat de advertenties in 2020 beschikbaar worden gemaakt.

Whatsapp Business

WhatsApp Business is een gratis tool waarmee kleine ondernemers makkelijker klantencontact kunnen onderhouden. De tool biedt onder andere de mogelijkheid om automatisch berichten te versturen, klanten te sorteren, snel antwoorden op vragen van klanten te geven en een digitale etalage met producten en diensten in te richten.

Whatsapp Business Productcatalogus

De catalogus functie van WhatsApp Business geeft bedrijfseigenaren de mogelijkheid om producten en services direct in hun WhatsApp-bedrijfsvermelding te plaatsen. Een bedrijf kan voor elk product in de catalogus informatie toevoegen, waaronder een omschrijving, productcode en prijs.

 

 


Vragen over Adverteren op WhatsApp?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op