De Ontwikkelingen op AI-gebied van juli 2023

De ontwikkelingen in AI volgen zich in een rap tempo op. Via dit artikel brengen wij jou op de hoogte van een aantal van deze ontwikkelingen van de afgelopen maand.

HomeBerichtenDe Ontwikkelingen op AI-gebied van juli 2023
Geplaatst 9 augustus 2023 - Geschreven door: Steven van Eck

Elon Musk gaat zich met het bedrijf ‘xAI’ ook richten op kunstmatige intelligentie.

Elon Musk heeft een nieuw bedrijf gelanceerd gericht op kunstmatige intelligentie genaamd ‘xAI’. Tot op heden is er nog weinig bekend over dit bedrijf en wat we kunnen verwachten. Beperkte informatie is beschikbaar via de website x.ai. Op de website is o.a. het volgende af te lezen:

The goal of xAI is to understand the true nature of the universe.

We will share more information over the next couple of weeks and months.

Meta introduceert Llama 2

Meta heeft samen met Microsoft Llama 2 gelanceerd. Llama 2 is een taalmodel zoals GPT-4, de techniek die draait achter ChatGPT. In tegenstelling tot het taalmodel van ChatGPT is Llama 2 open source waarmee de technologie dus voor iedereen (gratis) te gebruiken en te bewerken is. Ook kan het taalmodel op lokale apparaten draaien en ben je niet afhankelijk van een cloud-omgeving.

Meta geeft aan dat Llama 2 getraind is met veertig procent meer data en dat antwoorden sneller geproduceerd kunnen worden. Het taalmodel is gratis en voor iedereen beschikbaar.

Microsoft Bing Chat Enterprise, Microsoft 365 Copilot en Microsoft Sales Copilot

Microsoft heeft Bing Chat Enterprise geïntroduceerd. Dit is Bing Chat, de A.I. chatbot van Microsoft, maar dan bedoeld voor de zakelijke markt. In tegenstelling tot Bing Chat wordt de data bij de Enterprise versie beschermd, heeft Microsoft geen toegang tot de data die je gebruikt en genereert en wordt er ook geen data opgeslagen. Ook wordt de data niet gebruikt om het model te trainen. Momenteel is Bing Chat Enterprise gratis, maar komen er in de toekomst maandelijkse kosten bij kijken.

Ook heeft Microsoft de prijzen van Microsoft 365 Copilot bekend gemaakt. Microsoft 365 Copilot is een A.I. Assistent voor de zakelijke markt. Deze assistent kan onder andere gebruikt worden in de bekende Office apps van Microsoft zodat het je kan helpen binnen onder meer Word, Excel en PowerPoint.

Als laatste introduceert Microsoft Sales Copilot. Deze AI assistent is gericht op verkopers en kan helpen binnen tools waar verkopers gebruik van maken zoals Outlook, Microsoft Teams en Dynamics 365 Sales. Ook koppelt het met systemen als Salesforce. Microsoft Sales Copilot kan verkopers helpen met onder meer het automatiseren van CRM taken, het genereren van (opvolg)mails en het genereren van inzichten m.b.t. leads.

Techreuzen doen belofte om A.I. veiliger te maken

De belangrijkste tech-bedrijven binnen Amerika beloven om de risico’s van A.I. te beperken. Het gaat hierbij om Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft en OpenAI. In totaal zijn er 8 beloftes gemaakt door deze partijen. Zo moeten A.I. toepassingen eerst goed worden getest voordat ze worden uitgerold, moet door A.I. gegenereerde content herkenbaar zijn voor de gebruiker door bijvoorbeeld gebruik te maken van een watermerk en moeten bedrijven openbaar rapporteren wat de mogelijkheden, beperkingen, gepaste toepassingen en ongepaste toepassingen van A.I. software is.

ChatGPT wordt uitgerold voor Android gebruikers

OpenAI heeft op Twitter aangekondigd dat ChatGPT beschikbaar komt voor Android gebruikers. Via de Google Play Store kunnen Android gebruikers zich vooraf registreren zodat de app automatisch gedownload wordt zodra deze beschikbaar komt.

ChatGPT is voor iOS gebruikers al langer beschikbaar. In mei is deze app verschenen in de App Store.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op